Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: Sainz kan zo het theater in

door Tim Koenders
Ferrari Sainz Japan vrijdag

Robert van Overdijk is van mening dat Carlos Sainz echt wel weet dat hij een fout heeft gemaakt bij de herstart van de Grand Prix van Australië. De Spanjaard kreeg een straf van vijf seconden en liet weten het daar totaal niet mee eens te zijn.

Carlos Sainz kon tijdens de Grand Prix van Australië strijden voor een plek op het podium. De Spanjaard lag lang op de vierde plaats. Door een herstart met nog twee rondes te gaan leek alles nog mogelijk voor de Ferrari-coureur. Bij die herstart dacht Sainz een plaats te kunnen winnen ten opzichte van landgenoot Alonso. Bij de poging om de Aston Martin in te halen raakte Sainz de groene bolide. Alonso werd in de rondte getikt en leek zijn podium te verliezen. Sainz kreeg hiervoor een vijf seconden straf. Door de chaos kwam er een rode vlag en kwam er een nieuwe herstart. Later werd duidelijk dat de coureurs één ronde achter de safety car bleven om vervolgens zonder echt te racen over de streep te gaan.

sainzaustralia2023

Boordradio

Doordat de coureurs dicht achter elkaar reden deed de vijf seconden straf meer pijn dan normaal. Dit had Sainz ook door. Toen hij voor de herstart van zijn team te horen kreeg dat hij een straf had gekregen liet hij duidelijk weten dat hij het er niet mee eens was. Olav Mol, Formule 1 commentator bij Grand Prix Radio, beschreef het als een parel van een boordradio.

Theater

Robert van Overdijk, algemeen directeur van CM.com Circuit Zandvoort, is van mening dat Sainz bewust is van zijn eigen fout. “Er zit natuurlijk veel emotie in zijn reactie maar het klinkt ook wel echt als iemand die weet dat hij een fout heeft gemaakt. Hij probeert de boodschap zo te vertalen dat hij hoopt dat hij er nog mee wegkomt.” Dat liet Van Overdijk weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Hij weet zelf ook wel dat hij gewoon een fout heeft gemaakt. Hij kan zo het theater in.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Wedstrijdleiding gaat Down Under

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Pérez na inhaalrace: Uiteindelijk het maximale resultaat

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden