Pérez na inhaalrace: Uiteindelijk het maximale resultaat

Pérez Australië

Sergio Pérez heeft het maximale resultaat gehaald tijdens zijn inhaalrace in Melbourne. De Mexicaan vecht zich in een race vol hectiek terug naar de vijfde plek.

Het is een weekend om snel te vergeten voor Sergio Pérez. Op de vrijdag kende hij een lastige dag vol incidenten. Daarbovenop en nog belangrijker kon hij de snelheid van Verstappen niet bijbenen. Teleurgesteld begon de Mexicaan de kwalificatie omdat na een goed weekend in Saudi-Arabië Checo kansen ruikt nadat hij zijn teamgenoot tot één punt was genaderd in het wereldkampioenschap.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)

Inhaalrace

Tijdens de eerste run in Q1 blokkeerde Pérez op hetzelfde punt waar hij eerder in het weekend er ook al vanaf ging. Hij start daarom vanuit de pitsstraat en moet net als Verstappen vorige week een inhaalrace rijden."Wanneer je vanaf deze positie start, weet je dat het erg lastig gaat worden. Ik had een fantastische start, maar door de drukte moet je daarna weer je posities weggeven vanwege de chaos. Met het lastige inhalen hebben we de schade beperkt gehouden", zo laat Pérez weten tegenover F1.com.

DRS-trein

De opmars van Pérez liep gestaag, tot hij op een gegeven moment in de DRS-trein komt. Het verleden wijst uit dat inhalen op Albert Park, toch wist Checo een paar mooie inhaalacties neer te zetten."Het is frustrerend als je vastzit achter auto's zijn die langzamer zijn, maar je er gewoon niet langs kan. Het duurde allemaal net iets te lang om er langs te gaan."

 

Lees ook: Fernando Alonso: Ik wil hoger op het podium eindigen dan P3

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Iwasa pakt overwinning tijdens chaotische Formule 2 hoofdrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden