Fernando Alonso: Ik wil hoger op het podium eindigen dan P3

Fernando Alonso auto zondag Australië 2023

Fernando Alonso is hongerig na wederom de derde positie te behalen. De Spanjaard profiteerde van een rode vlag en wist zo derde te worden tijdens de Grand Prix van Australië. Toch is hij nog niet tevreden en wil hij hoger eindigen dan P3.

Fernando Alonso wist de derde plek te veroveren tijdens de Grand Prix van Australië. Dit is de derde race op rij dat hij de derde plek weet te behalen. Hierdoor is hij hongerig voor meer. De Spanjaard wist te profiteren van een rode vlag. Door chaos was hij teruggezakt, maar de grid werd hersteld voor de laatste herstart en zo weet Alonso wederom op het podium te eindigen. 

Rollercoaster

Voor Alonso was het een grote rollercoaster. Hij startte prima, maar door de vele rode vlaggen had hij gebrek aan ritme. "We hebben een rollercoaster aan emoties meegemaakt tijdens deze race. Aan het begin en einde gebeurde er te veel. Het was daardoor lastig te begrijpen wat er gebeurde", aldus Alonso. Die het ook lastig had met Lewis Hamilton. Na het wegvallen van Russell kon hij aanhaken bij de Brit, maar het lukte hem niet om er voorbij te komen. "Ik kon niet de pace van mercedes matchen, ze waren te snel voor ons."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Hulp van de rode vlag

In totaal zijn er drie rode vlaggen geweest tijdens de Grand Prix van Australië. Alonso heeft van de eerste en derde kunnen profiteren, maar van de tweede niet. "De eerste rode vlag hielp ons enorm, ook doordat russell en sainz naar binnen gingen. De tweede rode vlag hiep ons niet, maar dat kan gebeuren", vertelt alonso tegenover F1.com. Ondanks de moeizame race is Alonso tevreden met het resultaat en hongerig voor meer. "Dit resultaat is geweldig voor het team, maar ik wil hoger op het podium eindigen dan P3."

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Iwasa pakt overwinning tijdens chaotische Formule 2 hoofdrace

Lees ook: Max Verstappen: Ik had veel te verliezen

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden