Daniil Kvyat: Voelde me bedrogen door Red Bull

kvyat

Daniil Kvyat voelde zich naar eigen zeggen bedrogen toen hij in het voorjaar van 2016 zijn stoeltje kwijtraakte bij Red Bull aan de Nederlander Max Verstappen. "Red Bull stak een dolk in mijn rug."

In 2014 debuteerde Kvyat in de Formule 1 bij Toro Rosso en na dat seizoen maakte hij de overstap naar Red Bull Racing om Sebastian Vettel te vervangen. Hij versloeg zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in 2015 en begon 2016 vrij aardig met een derde plaats in China. Een race later, uitgerekend in 'zijn' Rusland, ging het helemaal mis. Hij raakte Sebastian Vettel twee keer in de eerste ronde, waarbij ook teamgenoot Daniel Ricciardo schade opliep. Daags na die wedstrijd raakte de Rus zijn plaats bij Red Bull kwijt aan Max Verstappen en dat zit hem na al die jaren nog steeds dwars.

"Het voelt alsof iemand een dolk in mijn rug stak", vertelt Kvyat in de Track Limits podcast. "Ik voelde me echt bedrogen. Het is nu natuurlijk iets uit het verleden en ik heb een goede tijd in de Formule 1 gehad, dankzij Red Bull, maar ik ben nog steeds een beetje boos op die beslissing", aldus Kvyat die ook in de podcast vertelde dat hij zomaar bij Ferrari had kunnen rijden. 

"Ik had een aanbieding gekregen van Ferrari om Kimi Räikkönen per 2016 te vervangen", tekent hij op. Uiteindelijk werd het contract van Räikkönen verlengd, bleef Kvyat bij Red Bull en raakte hij daar zijn stoeltje kwijt aan Max Verstappen.

Daniil Kvyat Alpha Tauri

Lees ook: Niki Terpstra, Gijs van Lennep en Ronald Molendijk te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Carlos Sainz gelinkt aan overstap naar Audi

Lees ook: Technisch directeur AlphaTauri teleurgesteld in seizoensstart

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden