Technisch directeur AlphaTauri teleurgesteld in seizoensstart

AlphaTauri Jeddah vrijdag 2023

Jody Egginton, de technisch directeur bij AlphaTauri, erkent dat het team een moeilijke seizoensstart doormaakt. Volgens de Brit had het team in de winter al problemen en zijn die nog niet opgelost.

Teambaas Franz Tost liet er eerder al geen gras over groeien, de start van het team was volgens hem erg slecht. Egginton laat in gesprek met The Race weten dat het inderdaad niet volgens verwachting is gegaan. "Franz heeft zich zo uitgelaten en dat mag. We hebben een aantal doelen bereikt in de tests, maar ook een aantal niet. Die gaan we wel halen, maar nu is het nog lastig."

Middenveld

Egginton ziet ondanks de moeilijke start wel reden tot optimisme richting de rest van het seizoen. Voor hem is duidelijk dat de stappen die gezet moeten worden haalbaar zijn mits de gestelde doelen behaald worden. "Als we de doelen gaan halen is veel mogelijk. Doe je dat niet, dan is het in dit krappe middenveld lastig om punten te halen."

Het team staat nu met een schamel puntje gedeeld laatste bij de constructeurs. Yuki Tsunoda scoorde dat punt tijdens de race op Melbourne, Nyck de Vries is nog puntloos.

SI202304010299_hires_jpeg_24bit_rgb

2024

Volgens The Race zal er in 2024 een andere insteek genomen worden voor de auto. Volgens de Britse nieuwssite zal AlphaTauri de voorophanging van de Red Bull gebruiken. Nu ontwerpt AlphaTauri die zelf nog. Het team gebruikt al de achterophanging en de versnellingsbak van het moederteam. Ook zal het team anders gebruik gaan maken van de windtunnel, die ook gedeeld wordt met Red Bull. Het is niet bekend hoe het team dat voor zich ziet.

Lees ook: Miljardair uit Hong Kong in gesprek met potentiële F1-teams

Lees ook: Dorp waar Schumachers opgroeiden mogelijk gesloopt

Lees ook: Carlos Sainz gelinkt aan overstap naar Audi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden