Miljardair uit Hong Kong in gesprek met potentiële F1-teams

door Gijs Leuvenink
fia-blue-flag-1280

Hongkongse miljairdair Calvin Lo heeft bekendgemaakt dat hij in gesprek is met enkele potentiële Formule 1-teams om te investeren. Lo wil meer Aziatische invloed in de Formule 1 en ziet met een Aziatisch team kansen.

In gesprek met Reuters sprak Lo over zijn intenties richting de Formule 1. "We zijn in gesprek met enkele teams om de Formule 1 in te gaan. Geld is daarbij geen probleem. We zoeken nu de technische kennis en hoe we het team bij elkaar krijgen. We zien wat kansen en hebben serieuze gesprekken met enkele teams."

Invloed Williams

Lo is niet een nieuwe naam binnen de sport. De Hongkonger heeft al wat invloed binnen Dorlinton Capital, het bedrijf dat een groot aandeel binnen Williams heeft. Lo ziet geen problemen met het feit dat hij daarin zit, volgens hem kan invloed in een nieuw team naast zijn huidige invloed binnen Wiliams bestaan.

images_Formule1_2015_nieuws-juni_FIA_F1_vlaggen

Aziatische invloed

Lo wil deze stap zetten om de Formule 1 te laten groeien op de Aziatische markt. "Ik denk dat er meer Aziatische spelers zijn die mee willen doen dan dat we ons kunnen voorstellen", aldus Lo die in het gesprek ook de naam van enkele motorenbouwers liet vallen. "Ik ken er ook nog een paar. Misschien kunnen we zelfs een consortium bouwen. We willen meer Aziaten in de sport, niet alleen als coureur maar ook achter de schermen."

Lees ook: Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Moeten minder races per seizoen

Lees ook: Guanyu Zhou: Formule 1 blijft groeien in China

Lees ook: Ferrari en Sainz worden gehoord over straf Australië

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden