Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Moeten minder races per seizoen

door Tim Koenders
Saoedi-Arabië Jeddah

Er moeten minder races op de Formule 1-kalender staan. Dat liet Ronald Molendijk weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

De laatste jaren is de Formule 1-kalender steeds verder uitgebreid. Waar we een aantal jaar geleden nog 21 races reden of zelfs nog minder hadden staan er dit seizoen 23 races op de kalender. Stefano Domenicali wil de komende jaren de Formule 1-kalender steeds verder uitbreiden. Domenicali wil eigenlijk zo snel mogelijk naar minimaal 24 races in een seizoen. Dit was ook onderwerp van gesprek bij F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

SI202203260174_hires_jpeg_24bit_rgb

Eisen stellen

“Bij dit soort dingen moet ik altijd denken aan het gezegde less is more. Als iedereen aan de deur aan het kloppen is moet je ze lekker laten kloppen. Dan kom je ook in een luxepositie terecht. Je moet gewoon zeggen dat je maar vijftien of zestien races rijdt.” Dat liet muziekdeskundige en groot Formule 1-liefhebber Ronald Molendijk weten. “Dan moeten circuits ook het maximale leveren. Als er in een race minder dan twintig keer wordt ingehaald is er wat mis met het circuit.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Mercedes mist Max

Lees ook: Toto Wolff: van zelf coureur tot machtige teambaas

Lees ook: Alpine gaat voor grote stap met updates

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden