Alpine gaat voor grote stap met updates

Alpine zaterdag Jeddah 2023

Het team van Alpine gaat voor een grote stap met de aankomende updates. Volgens teambaas Otmar Szafnauer wil het team zes tienden vooruitgang boeken ten opzichte van de concurrentie.

"Er komt in Bakoe direct al een grote update aan en ook richting Imola zal er veel nieuws op de auto komen. We kunnen daarmee drie tienden behalen.", aldus Szafnauer in gesprek met Auto, Motor und Sport. "Daarmee kunnen we de ontwikkelingssnelheid van Ferrari, Aston Martin en Mercedes in ieder geval bijhouden."

Halo

Opvallend is dat volgens het Duitse medium Alpine gebruik maakt van een vleugel op de halo. De Franse renstal zat er in Australië verrassend sterk bij. Szafnauer laat weten dat ook Alpine daardoor enigszins verrast was. "Dat hadden we inderdaad niet helemaal verwacht dat het er zo goed bij zaten. We moeten kijken hoe we dit kunnen volhouden voor de rest van het seizoen."

Otmar Szafnauer Alpine
Foto: Alpine Media Pool

Crash

Het team van Alpine kwam door de grote crash tussen Pierre Gasly en Esteban Ocon zonder punten thuis. "Dat was pijnlijk voor ons. Ze hebben echter wel hun excuses naar elkaar gemaakt. Dat laat zien dat ze zich beiden schuldig voelden aan het incident en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Ik merk dat de lucht tussen hen geklaard is en we kunnen weer verder."

Lees ook: F1 aan Tafel: Wedstrijdleiding gaat Down Under

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: Sainz kan zo het theater in

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden