Guanyu Zhou: Formule 1 blijft groeien in China

1920x1080-Startgrid-GP-China

Ondanks dat er sinds 2020 al niet meer gereden is in China blijft de Formule 1 groeien. Dat meldt Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou aan Sky Sports. De Chinees hoopt dat er in 2024 weer geracet gaat worden in China.

Vanwege de strenge Covid-19 maatregelen in China is er al sinds 2020 niet meer geracet in het Aziatische land. Ondanks dat het land dit jaar de maatregelen versoepelde besloot de Formule 1 de Grand Prix van China te cancelen. Ondanks dat ziet Guanyu Zhou dat de Formule 1 nog aan het groeien is in zijn thuisland. Hij hoopt dat in 2024 de Grand Prix van China weer op de kalender staat. 

Eerste thuisrace Zhou

Voor Zhou, die tevens de eerste Chinese Formule 1 coureurs is, moet zijn thuisrace nog even op hem wachten. Ondanks zijn teleurstelling heeft hij er ook wel vrede mee Hij zag het aankomen dat de grand prix gecanceld werd. "Ik ben teleurgesteld, maar ik zag het ook wel aankomen. Vanwege de beperkingen zijn de grenzen te laat open gegaan. Toen ik zag dat de race voor april gepland stond wist ik al dat het krap zou worden", aldus Zhou. Voor de Alfa Romeo-coureur is het dus een kwestie van tijd tot hij zijn eerste thuisrace kan gaan rijden. Maar hij is er zeker van dat het gaat gebeuren. "Ik zag het aankomen, dus ik voel me er niet slecht bij. Het is een kwestie van tijd en geduld voordat ik mijn eerste thuisrace in de Formule 1 mag rijden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

Groeiende populariteit

Ondanks dat er al sinds 2020 niet meer geracet is in China, merkt Zhou dat de populariteit aan het groeien is, zeker nu hij Formule 1 coureur is. "Tijdens het opgroeien in China merkte ik al dat de populariteit aan het stijgen was. Dat werd de afgelopen jaren wel groter, ook omdat ik nu Formule 1 coureur ben", vertelt de coureur van Alfa Romeo. Volgens Zhou is het dan ook belangrijk dat de Grand Prix van China weer op de kalender staat. Zo kunnen nieuwe fans de sport echt ervaren. "Het belangrijkste is dat de Grand Prix van China weer georganiseerd gaat worden. Zo kunnen nieuwe Formule 1 fans ervaren hoe zo'n raceweekend voelt en wat voor impact zij hebben op de sport."

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

Lees ook: De eerste wereldtitel van Lewis Hamilton: overschaduwd door crashgate

Lees ook: Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Moeten minder races per seizoen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden