De eerste wereldtitel van Lewis Hamilton: overschaduwd door crashgate

door Zus Veldkamp
Premium update
Lewis Hamilton McLaren
Premium update

Lewis Hamilton werd in 2008 voor het eerst wereldkampioen, één jaar na zijn eerste seizoen in de Formule 1. Toch zal deze wereldtitel voor altijd als controversieel bestempeld worden. Dit vanwege de beruchte crashgate tijdens de race in Singapore. Grand Prix Radio neemt je mee terug naar dit jaar in de Formule 1.

In 2008 werd Lewis Hamilton voor het eerst wereldkampioen. Dit nadat hij pas één jaar actief was in de Formule 1. Helaas zit er wel een smetje op de wereldtitel van Hamilton. Tijdens de Grand Prix van Singapore crashte Nelson Piquet opzettelijk zijn Renault. Hierdoor liep het voor Felipe Massa, de grootste concurrent van Hamilton, compleet in de soep. Dit staat voor altijd in de boeken als crashgate. Maar hoe verliep de verdere strijd om de wereldtitel voor Hamilton? 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden