Ferrari en Sainz worden gehoord over straf Australië

sainzaustralia2023

Het team van Ferrari en Carlos Sainz worden dinsdag 18 april digitaal gehoord door de FIA over de uitgedeelde straf in Melbourne. Ferrari diende een protest in tegen de straf en nu mogen ze bij de FIA hun kant van het verhaal delen.

Sainz kreeg de straf uitgedeeld na de laatste herstart waar de Spanjaard zijn landgenoot Fernando Alonso in de rondte tikte. De straf werd al tijdens de rode vlag-periode uitgedeeld, waar Sainz direct al zijn ontevredenheid liet horen. Ferrari diende daarop deze week al protest in en nu is dus bekend dat zij in een digitale meeting mogen vertellen waarom in hun ogen de straf onterecht is.

Stewards Australië

Op dinsdag 18 april zal de afspraak plaatsvinden waarbij Carlos Sainz en Ferrari de kans krijgen om hun standpunt toe te lichten. De digitale vergadering zal om 8 uur 's ochtends beginnen. Naast Sainz en het Ferrari-team zullen ook de betrokken stewards aanwezig zijn. De stewards zullen eerst beoordelen of de zaak heropend moet worden of niet. Als de zaak heropend wordt, zullen de stewards opnieuw oordelen. Er zijn drie mogelijke uitkomsten: de straf blijft onveranderd, de straf wordt verminderd of de straf wordt ingetrokken.

Carlos Sainz Bahrein 2023

Nieuwe stukken

Om de klacht van Ferrari gegrond verklaard te krijgen, zal het team aan hoge eisen moeten voldoen. Ze zullen nieuwe stukken moeten overleggen, wat betekent dat de eerder ingebrachte stukken niet als relevant worden beschouwd. De nieuwe stukken moeten ook daadwerkelijk verband houden met het incident. De FIA zal later hun besluit bekendmaken op basis van de ingebrachte stukken en de argumenten die door Ferrari en Carlos Sainz worden gepresenteerd tijdens de digitale vergadering.

Lees ook: De eerste wereldtitel van Lewis Hamilton: overschaduwd door crashgate

Lees ook: Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Moeten minder races per seizoen

Lees ook: Guanyu Zhou: Formule 1 blijft groeien in China

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden