Dorp waar Schumachers opgroeiden mogelijk gesloopt

door Gijs Leuvenink
Michael_Schumacher

Het dorp waar Michael en Ralf Schumacher opgegroeid staat op de nominatie om te worden gesloopt. Het dorp zal plaats moeten maken voor mijnbouw. De bekende kartbaan blijft wel behouden.

Michael Schumacher en zijn broer Ralf Schumacher zijn beiden opgegroeid in het dorpje Manheim, gelegen in de gemeente Kerpen in Duitsland. Hoewel ze beiden enkele kilometers verderop zijn geboren, hebben ze hun jeugd doorgebracht in Kerpen. Kerpen is een klein dorpje tussen Keulen en Aken, met een bevolking van iets meer dan 1.500 inwoners. Het is bekend geworden als de geboorteplaats en jeugdige thuisbasis van de beroemde Schumacher-broers, die beiden succesvolle Formule 1-coureurs zijn geworden.

Michael-Schumacher-2006

Bruinkool

Opvallend is dat het dorpje neergaat omdat er mijnbouw zou moeten gaan plaatsvinden. Het zeer vervuilende bruinkool zal worden gewonnen waar nu het dorpje staat. Doordat de energie vanuit Rusland geboycot wordt en dat de Duitse regering kernenergie afgeschaald heeft is bruinkool weer nodig. Manheim ligt bovenop een grote bron van bruinkool en staat nu dus voor een totale sloop zodat bruinkool uit de grond gehaald kan worden.

Kartbaan

Voor veel Schumacher-fans sloeg het nieuws in als een bom. Er ligt in het dorpje namelijk een bekende kartbaan waar de Schumachers vele rondjes gereden hebben. De kartbaan blijft echter bestaan. De energiemaatschappij die de bruinkool zal winnen heeft toegezegd dat belangrijke gebouwen blijven, waaronder de dus de kartbaan.

Lees ook: Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Moeten minder races per seizoen

Lees ook: Guanyu Zhou: Formule 1 blijft groeien in China

Lees ook: Ferrari en Sainz worden gehoord over straf Australië

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden