Carlos Sainz gelinkt aan overstap naar Audi

Sainz 2022

Vanaf 2026 zal Audi de intrede in de Formule 1 doen en volgens de Zwitserse krant Blick moet dat gebeuren samen met Carlos Sainz. De Spanjaard staat nu nog onder contract bij Ferrari en zal dus de overstap moeten maken naar Audi.

Het lijkt erop dat Audi serieus bezig is met de voorbereidingen voor hun mogelijke intrede in de Formule 1 in 2026, volgens Blick. Het team zou al bezig zijn met het verzamelen van getalenteerde mensen en het samenstellen van het juiste team, inclusief coureurs. Carlos Sainz wordt genoemd als een mogelijke coureur op het wensenlijstje van teambaas Andreas Seidl.

Geen vreemden

Andreas Seidl en Carlos Sainz hebben eerder samengewerkt bij McLaren, waar Seidl destijds teambaas was en Sainz als coureur voor het team reed in de Formule 1. Hierdoor zou Seidl bekend zijn met de kwaliteiten en capaciteiten van Sainz als coureur. Bovendien is de naam Sainz al bekend binnen Audi vanwege Carlos Sainz sr., de vader van Carlos Sainz, die al jarenlang succesvol is in de rallysport en daarbij Audi's heeft gereden.

Carlos-Sainz

Schumacher

Volgens Duitse media wordt de tweede stoel vergeven aan Mick Schumacher. Zij schrijven dat Audi de voorkeur heeft voor een Duitse coureur, wat door Audi-topman Markus Duesmann in Der Spiegel ontkracht is. "We hebben geen concrete gesprekken met Schumacher gevoerd", aldus Duesmann.

Lees ook: Ferrari en Sainz worden gehoord over straf Australië

Lees ook: Miljardair uit Hong Kong in gesprek met potentiële F1-teams

Lees ook: Dorp waar Schumachers opgroeiden mogelijk gesloopt

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden