Portimão in beeld als vervanger Rusland

alonso sprint imola

Het circuit van Portimão staat op pole position om de Grand Prix van Rusland, die vorige week werd afgeblazen, te vervangen. Dat vertelt de circuitbaas Paulo Pinheiro aan Correio da Manha

Door de politieke spanningen tussen Rusland en Oekraïne, besloot de FIA om de Grand Prix van Rusland op het Sochi Autodrom van de kalender te halen. De sport wil immers niet geassocieerd worden aan oorlog en wil juist zorgen voor verbinding. En dus is er nu een vacante positie op de kalender voor 2022. Het gerucht ging dat Turkije de beste papieren zou hebben voor een race, maar volgens Paulo Pinheiro, de grote baas van het circuit van Portimão in Portugal, is zijn circuit de grootste kanshebber. 

Logistieke problemen oplossen

"We zijn in gesprek met de Formule 1-organisatie, maar of we daadwerkelijk een Grand Prix gaan organiseren, hangt er van af of we de logistieke problemen kunnen oplossen", liet Pinheiro weten aan Correio da Manha.

Portimao

Portugal

In 2020 en 2021 was de Formule 1 ook al te gast op het circuit in de Algarve, dichtbij de Portugese kust. Lewis Hamilton schreef beide races op zijn naam.

Lees ook: Speciale vergadering naar aanleiding ontwikkelingen Oekraïne

Lees ook: F1 aan Tafel: Max' test positief

Lees ook: Helmut Marko: RB18 is te zwaar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden