Helmut Marko: RB18 is te zwaar

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Helmut Marko zegt dat de auto van Red Bull nog veel te zwaar is. Een zwaardere auto kost simpelweg rondetijd. De Oostenrijker zegt dat er meer teams met het probleem te maken hebben en hoopt dat het minimumgewicht nog voor de start van het seizoen wordt verhoogd.

Er zijn veel reglementen in de Formule 1 waar de bolides aan moeten voldoen. Zo zijn er ook regels met de betrekking tot het gewicht van de auto. De laatste jaren is het minimumgewicht van een Formule 1-auto al flink omhoog gegaan. Ook in de nieuwe reglementen van 2022 is het minimumgewicht weer verhoogd. De auto’s zijn namelijk zwaarder geworden, onder andere door de grotere velgen. Helmut Marko vertelde aan Motorsport-Magazin dat de RB18 niet in de buurt komt van het minimumgewicht, de auto is een stuk zwaarder.

Max Verstappen / Red Bull Racing / wintertest / Barcelona / 2022
Foto: Red Bull Content Pool ( Rudy Carezzevoli / Getty Images)

Extra verhoging minimumgewicht

“We hebben veel problemen met het gewicht van de auto. Gelukkig zijn we niet het enige team dat hier last van heeft.” Red Bull wil voor de eerste race van het seizoen het minimumgewicht nog verhogen. Om dit mogelijk te maken moeten acht van de tien teams instemmen. Daarnaast moeten ook de FIA en de Formule 1-organisatie akkoord gaan. Er is zeker een kans van slagen voor het Oostenrijkse team. “Op één team na worstelt iedereen met het gewicht.” Toch kan het zijn dat er teams niet instemmen met de regelwijziging. Red Bull schijnt namelijk de meeste problemen te hebben en dat biedt teams kansen om tijd op het topteam te winnen.

Lees ook: Helmut Marko maakt zich geen zorgen: RB18 heeft veel potentieel

Lees ook: Concrete veranderingen aan F1 baan Saudi Arabië

Lees ook: Zak Brown: Formule 1 moet openstaan voor nieuwe teams

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen