Helmut Marko maakt zich geen zorgen: RB18 heeft veel potentieel

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

De eerste drie testdagen voorafgaand aan het Formule 1-seizoen 2022 zitten er op. De teams hebben de nieuwe bolides voor het eerst getoond aan de andere teams. Hoe het er echt voor staat is nog moeilijk te voorspellen maar er wordt al voldoende gespeculeerd. McLaren en Ferrari leken in extreem goede vorm te zijn. Helmut Marko maakt zich geen zorgen en ziet het anders. 

De Red Bull Racing-adviseur ziet net als het publiek dat zowel McLaren als Ferrari goed in vorm zijn. Toch is hij niet onder de indruk van de MCL36 van het Britse team, waarmee Lando Norris op de eerste testdag nog de snelste tijd van de dag neerzette. "McLaren is uit op sponsors", zegt de Oostenrijker tegenover het Duitse Auto, Motor und Sport.

Ferrari stabiel

Ferrari zou het beter voor elkaar hebben volgens de Red Bull-man. "Ferrari is zeker voor één keer stabiel. Maar hoeveel gewicht hadden ze nog aan boord?", vraagt hij zich af. Hiermee refereert hij aan de hoeveelheid brandstof die de Italiaanse renstal nog in de tank had tijdens het zetten van hun snelste rondjes. Charles Leclerc was op dag twee de snelste van het stel.

Sergio Pérez in de Red Bull tijdens tweede testdag 2022

Geen paniek

Ondanks dat de teams het goed voor elkaar lijken te hebben, maakt Marko zich geen zorgen over al te veel concurrentie. "Onze RB18 lijkt een goed potentieel te hebben", aldus de Oostenrijker. De rondetijden van zowel Max Verstappen als Sergio Pérez kwamen nog niet in de buurt van de toptijden, maar aangezien het testdagen blijven weten we nog niet goed hoe de kaarten er echt bij liggen.

Lees ook: Zak Brown juicht nieuwkomers toe

Lees ook: Ferrari let niet op snelheid

Lees ook: Russell denkt dat Mercedes achterloopt

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden