Ferrari let niet op snelheid

door Anouk Ros
10-saturday-monza

Ferrari is tijdens de wintertesten niet bezig met de snelheid van de auto. Dat vertelt rijder Carlos Sainz naar aanleiding van de tweede testdag in Barcelona volgens Motorsport.com. Ondanks dat zijn teamgenoot op deze tweede testdag de snelste tijd heeft weten te zetten, zegt Sainz blijer te zijn met de betrouwbaarheid van de auto. 

Sainz heeft er al twee halve dagen in de F1-75 opzitten en lijkt tot nu toe tevreden. Hij vertelt wel dat de teams nog lang niet op de limiet rijden. De tijden die nu neergezet worden zeggen dus niet zo veel. Dit is echt nog het begin van het testen. Tijdens de testdagen in Bahrein zullen de teams al meer prijsgeven. 

Ferrari-Barcelona-Testdag-2

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Zonder problemen

Sainz is blij dat het team de eerste testdagen geen problemen aan de auto heeft ondervonden. Dat is bij sommige teams wel anders. Zo moest Sergio Pérez zijn ochtendsessie op de tweede testdag vroegtijdig beëindigen, omdat hij last zou hebben van een probleem in de versnellingsbak. Hij reed de middagsessie wel weer gewoon op de baan. Op de eerste testdag kende Max Verstappen, teamgenoot van Pérez, geen problemen in de wagen van Red Bull. 

Onder de indruk

Concurrerende teams zijn onder de indruk van het Italiaanse team, en dan vooral het aantal kilometers dat hun nieuwe auto heeft afgelegd. Sainz vindt dat allemaal wel meevallen. Hij is vooral blij dat hij zijn eigen plan heeft kunnen uitvoeren, zonder dat er gekke dingen in de weg stonden. "Dus waar we precies staan? Ik weet het niet. Het is zo moeilijk te voorspellen", sluit de Spanjaard af. 

Lees ook: Russell denkt dat Mercedes achterloopt

Lees ook: Haas haalt Russische vlag en Uralkali-logo van livery

Lees ook: Verstappen vindt ontslag Masi oneerlijk

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen