'Portugal genoemd als vervanger van GP China'

Perez Portugal 2021

De Grand Prix van Portugal kan zomaar eens terugkeren op de kalender in 2023, na het wegvallen van de Grand Prix van China. Volgens Portugese media zijn de Formule 1 en het circuit druk aan het onderhandelen over een terugkeer.

Voor het vierde jaar op rij gaat de Grand Prix van China niet door in verband met de strenge coronaregels in het Aziatische land. Waar vrijwel de hele wereld het merendeel van de coronamaatregelen heeft losgelaten, houdt China vast aan het zero-tolerance beleid en gaat een stad bij één besmetting in lockdown. Daarop heeft de Formule 1, in overleg met de promotor van de race, besloten om de race voor 2023 te schrappen en dus moet de Formule 1 op zoek gaan naar een vervanger voor de Grand Prix van China. 

En die vervanger lijkt te zijn gevonden, want Portimao heeft interesse getoond in het organiseren van een race in het weekend van 14 tot 16 april. In 2020 en 2021 was de Formule 1 ook al te gast op het circuit in de Algarve en momenteel zit de promotor van de race om de tafel met Stefano Domenicali, zo bericht het Portugese SIC Notícias. 

GP Portugal 2021

WEC

Echter is er nog wel een addertje onder het gras: Het World Endurance Championship (WEC, red.) is dat weekend, 14 tot 16 april, te gast in Portimao. Wil de Formule 1 dat weekend dus in Portugal zijn dan moet de race van de WEC verplaatst worden. Mochten de onderhandelingen tussen Portimao en de Formule 1 toch nog mislukken dan heeft naar verluidt ook Istanbul Park interesse in het organiseren van een race. 

Lees ook: Michael Bleekemolen en Meindert van Buuren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Olav Mol over 'Zo werkt de Dakar Rally': Een uniek boek

Lees ook: Toto Wolff: Slecht seizoen Hamilton irrelevant

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden