Toto Wolff: Slecht seizoen Hamilton irrelevant

door Gijs Leuvenink
wolff

Toto Wolff, teambaas van Merceds, is van mening dat het slechte seizoen van Lewis Hamilton niet belangrijk is. Volgens de Oostenrijker doet dit seizoen niks af aan de prestaties van de Brit, die onder andere achter teamgenoot George Russell eindigde.

"Het maakt niet uit, we hebben helemaal niet gevochten voor de titel dit seizoen", spreekt Wolff in gesprek met The Independent. "Ons team is alleen geïnteresseerd in winnen. Of we nu vierde of vijfde worden maakt dan niet meer uit. Alleen in Brazilië konden we meedoen voor de zege, de rest doet er niet toe."

Sterke mentale staat Hamilton

Wolff is van mening dat ondanks het zware seizoen dat Lewis Hamilton zijn sterke mentale gezondheid liet zien. "Ondanks de moeite was Hamilton goed. Ik ken hem al tien jaar en hij liet dit jaar nogmaals zien hoe sterk hij is. Vorig seizoen was de titel van hem afgepakt en we wilden hem dit jaar een auto geven om de concurrentie te verslaan. Dat lukte niet, maar Lewis bleef professioneel. Dat siert hem."

Geen pijnlijk einde

Wolff refereert ook aan de concurrentiestrijd met Red Bull in het interview. De Oostenrijker vindt het nog altijd lastig te verkroppen hoe het in 2021 afliep, maar ziet wel dat de concurrent dit jaar eerlijk gewonnen heeft. "Vorig jaar was het van ons gestolen, dit jaar was het terecht. We waren niet goed genoeg dit seizoen."

Lees ook: Mercedes eert Niki Lauda met 'Lauda Drive'

Lees ook: Luister naar WK-voetbal op Grand Prix WK Radio

Lees ook: Olav Mol over 'Zo werkt de Dakar Rally': Een uniek boek

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden