Mercedes eert Niki Lauda met 'Lauda Drive'

door Frederique van Grinsven
Russel Mercedes Imola

Mercedes heeft een ontroerend eerbetoon gebracht aan de in 2019 overleden Niki Lauda. Het team uit Brackley heeft de hoofdweg die loopt naar de fabriek benoemt tot 'Lauda Drive' ter ere van de Formule 1-legende. 

Na drie wereldtitels bij zowel Ferrari als McLaren, is de laatste baan van Lauda adviseur bij Mercedes. Hij was belangrijk voor het succes van de Duitse renstal, zo was hij medeverantwoordelijk voor de komst van Lewis Hamilton in 2013.

Eind 2017 stopte Lauda bij Mercedes vanwege zijn gezondheid en hij overleed uiteindelijk in mei 2019 op 70-jarige leeftijd.

Niki Laude Lewis Hamilton Mercedes

Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Lauda's nalatenschap

Mercedes heeft al vaker hun liefde voor de icoon uitgesproken, zoals in Monaco vlak na het overlijden van Lauda, en het team is vastbesloten "zijn nalatenschap nog vele jaren voort te zetten".

"Het is een echte eer om Lauda Drive te onthullen", zegt teambaas Toto Wollf tijdens de onthulling dinsdag, "het was geweldig om te zien dat zoveel teamleden samenkwamen."

"Hoewel onze dierbare vriend en collega Niki niet zou hebben gewild dat we ophef zouden maken, zou hij ook trots zijn dat deze weg naar hem vernoemd is." weet Wolff. "Het was voor ons allemaal een voorrecht om met hem samen te werken en ik had het geluk hem een van mijn beste vrienden te mogen noemen." 

'Ik wou dat hij er nog was'

"Ik wou dat hij er nog was als mijn vriend en als voorzitter, want er zouden veel vragen zijn geweest die ik hem dit jaar had willen stellen. Zijn nalatenschap leeft voort in zoveel vormen en vormen, maar om te weten dat zoveel mensen Lauda Drive de komende jaren zullen passeren, is heel bijzonder."

Lauda_Drive_2

Foto: Mercedes AMG F1

Lees ook: Magnussen positief over komst Hülkenberg ondanks clash in 2017

Lees ook: Ferrari kondigt vertrek Mattia Binotto aan

Lees ook: Helmut Marko verklaart verschil Verstappen en Pérez

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden