Magnussen positief over komst Hülkenberg ondanks clash in 2017

door Frederique van Grinsven
Kevin Magnussen Haas

Haas-coureur Kevin Magnussen kijkt uit naar de komst van Nico Hülkenberg als nieuwe teamgenoot voor volgend jaar en laat weten dat de twee het beruchte 'suck my balls' moment van Hongarije 2017 ver achter zich hebben gelaten.

"Ik kijk er naar uit om met Nico te werken." zegt Magnussen tegen F1.com. "Hij is een coureur met veel ervaring en ik denk dat hij een grote aanwinst zal zijn voor het team."

Magische woorden

Magnussen en Hülkenberg hebben een verhit verleden, met als dieptepunt (of hoogtepunt) de woordenuitwisseling na de race in Boedapest vijf jaar geleden. "Suck my balls honey" was het antwoord van Magnussen nadat Hülkenberg de Deen uitroepte tot 'wederom de meest onsportieve coureur op de grid'.

Toen Hülkenberg een door COVID getroffen Sebastian Vettel verving tijdens de eerste race van het seizoen, spraken de twee toekomstige teamgenoten voor het eerst over het incident.

"Ik weet zeker dat het goed komt [tussen ons]," vertelt Magnussen. "Ik denk dat het begin van het jaar de eerste keer was dat ik Nico echt sprak tijdens de drivers' parade in Bahrein. Het was een beetje de eerste keer dat we lachten om wat er toen gebeurde in Hongarije. Het is iets komisch waar sindsdien vaak grappen over zijn gemaakt. Het wordt leuk."

Eventuele comeback Schumacher

Maar 30-jarige coureur geeft toe dat hij gemengde gevoelens heeft bij de komst van Hülkenberg, dat ook het vertrek van Mick Schumacher betekent. "Het is tegelijkertijd treurig, want ik mag Mick en heb een goede tijd met hem gehad dit jaar. Ik vind dat hij het goed heeft gedaan. Ik weet als geen ander dat je terug kunt komen, ook al verlies je je plek op de grid."

Magnussen beleefde na een jaar weg uit de Formule 1 dit seizoen "een fantastisch jaar", met een pole position in Brazilië en een P5-finish in Bahrein.

Lees ook: Ferrari kondigt vertrek Mattia Binotto aan

Lees ook: Helmut Marko verklaart verschil Verstappen en Pérez

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Bye bye Binotto'

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden