Kevin Magnussen: Ik had een fantastisch jaar

Kevin Magnussen auto zondag Abu Dhabi 2022

Kevin Magnussen kwam, na een korte pauze, weer terug in de Formule 1. Hij nam de plek van Nikita Mazepin over, die bij Haas afscheid moest nemen. Magnussen heeft zijn jaar als fantastisch ervaren. Met een P5 en een pole position als hoogtepunten. 

Na een tijdelijk afscheid kwam Kevin Magnussen weer terug bij het team van Haas. Hij kreeg in Januari van dit jaar te horen dat hij weer terug mocht keren als Formule 1-coureur. Ondanks de vele ups en downs dit seizoen heeft het ook veel hoogtepunten gekend voor Magnussen. Zo behaalde hij tijdens de eerste race van het seizoen een vijfde plek en behaalde hij recent, in Brazilië, nog pole position

Achtste in de constructeurs

Haas sluit dit seizoen af als achtste van de constructeurs. Dit is een beter resultaat dan wat het team de afgelopen twee jaar heeft laten zien. Toen kwamen ze niet verder dan de tiende plek. "Het was niet de beste race, maar we zijn wel achtste in de constructeurs geworden. We konden niet veel doen vandaag, maar gelukkig voor ons kon AlphaTauri dat ook niet. Het is twee posities meer dan de afgelopen twee jaar en dat is belangrijk voor de toekomst", aldus Magnussen tegenover F1.com. Die aangeeft dat de ambities zijn om volgend jaar hoger te eindigen, maar dat iedereen blij is om eerst wat rust te krijgen. "Iedereen is blij dat we wat vrije tijd hebben om daarna weer fris aan het werk te kunnen. We willen volgend hoger eindigen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kevin Magnussen (@kevinmagnussen)

Rustig jaar

Magnussen werd vrij laat toegevoegd aan de line-up van Haas, dit doordat Mazepin, door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, afscheid moest nemen van zijn plek in de Formule 1. De Deen dacht dan ook een rustig jaar tegemoet te gaan, wat uiteindelijk veranderde in een fantastisch jaar. "Het is een avontuurrijk jaar geweest voor mij. In Januari dacht ik dat ik een rustig jaar tegemoet ging, maar dat veranderde al snel. Ik kwam terug en ik had een fantastisch jaar en enorm veel plezier", vertelt de Haas coureur.

Zijn jaar bestond uit dieptepunten, maar ook uit veel hoogtepunten. Zo startte hij het jaar met een vijfde positie en behaalde hij in Brazilië pole position. "Natuurlijk zal ik de pole position altijd onthouden. De eerste race dat ik weer terug was haalde ik P5, dat was natuurlijk magisch. Er is veel waar we op kunnen bouwen, hopelijk kunnen we wat posities inhalen."

Lees ook: Mick Schumacher neemt afscheid van Haas: Er begint een nieuw hoofdstuk

Lees ook: Mattia Binotto prijst Ferrari-strategie in Abu Dhabi

Lees ook: Alfa Romeo heeft doel voor het seizoen bereikt

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden