Mattia Binotto prijst Ferrari-strategie in Abu Dhabi

door Patrick Wuite
Leclerc Abu Dhabi zaterdag

Mattia Binotto is ontzettend blij dat Ferrari in Abu Dhabi de juiste beslissing nam door Sergio Perez in een tweestopper te drukken, waardoor Charles Leclerc de tweede plaats erfde. "Het was echt een fantastische call."

De strategieafdeling van Ferrari heeft dit seizoen veel kritiek gekregen. Meerdere zeges gooide het Italiaanse team weg doordat ze te conservatief waren of doordat ze simpelweg de verkeerde beslissing namen, maar in Abu Dhabi ging het strategisch gezien goed. Charles Leclerc lag derde achter Max Verstappen en Sergio Perez en had de Mexicaan in het vizier. In ronde 33 zat hij maar 1,5 seconden achter Perez en bij een undercut zou hij de Red Bull-coureur inhalen. En dus riep het team tegen Leclerc: Box opposite Red Bull. Ofwel doe het tegenovergestelde wat Red Bull doet. Perez dook vervolgens naar binnen en Leclerc bleef buiten. Perez reed daardoor wel op versere banden en kwam met rasse schreden dichterbij, maar het was niet genoeg. Door goed bandenmanagement bleef Leclerc de Mexicaan voor en daarmee veroverde hij de tweede plaats in het kampioenschap ten koste van Perez en dus was Ferrari-teambaas Mattia Binotto een tevreden man.

"Het was echt een uitstekende zet van de pitmuur. Dit was goed voor het team, goed voor de strategen en het is goed dat we een solide weekend hadden in Abu Dhabi. Ik ben dus echt ontzettend blij voor het team, omdat als Ferrari fouten maakt er vaak veel kritiek is. Maar ik weet wat die jongens kunnen", vertelt Binotto aan Motorsport.com.

Leclerc podium Abu Dhabi

P2

Door deze goede strategie wist Leclerc dus Perez voor te blijven in het kampioenschap en is Ferrari tweede geworden in het constructeurskampioenschap voor Mercedes. "P2 is waar we dit seizoen horen en niet alleen vandaag. Maar we hebben het dit weekend uitstekend gedaan", besluit Binotto.

Lees ook: Alfa Romeo heeft doel voor het seizoen bereikt

Lees ook: Rob van Someren en Rick Winkelman te gast bij F1 aan Tafel

Lees ook: Carlos Sainz: Moeten volgend seizoen sterker starten

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden