Carlos Sainz: Moeten volgend seizoen sterker starten

Carlos Sainz Abu Dhabi 2022

Carlos Sainz mist in Abu Dhabi net het podium. Hij moet het doen met een vierde plek, die hem uiteindelijk een vijfde plek in het wereldkampioenschap oplevert. Maar de Spanjaard gaat er alles aan doen om komend seizoen hoger te eindigen.

Een vijfde plek in het kampioenschap bleek het hoogst haalbare voor Sainz. Hij split hiermee de Mercedes-coureurs in het kampioenschap. Hij weet Lewis Hamilton met zes punten verschil achter zich te houden. Wel ziet Sainz wat er moet gebeuren om deze positie volgend seizoen te verbeteren: "We moeten volgend seizoen veel sterker starten. Het is dit jaar helaas zwaar geweest."

Chaotisch begin

Sainz ving de Grand Prix van Abu Dhabi als vierde aan, maar werd al snel ingehaald door Hamilton. Dit heeft tot een vroeg gevecht in de wedstrijd geleid. "De eerste ronden hadden we het zwaar met de Mercedes. Ze hebben ons goed onder druk gezet. En natuurlijk het probleem met Hamilton bij de start. Hij miste de bocht, gaf de positie ongelukkig terug waardoor hij me direct weer kon inhalen. Daardoor moest ik weer voorbij aan hem. Ik heb veel van mijn banden gebruikt. Dat heeft me tot een tweestopper gedwongen." Maar buiten dat is de Spanjaard wel blij met de huidige prestatie van de auto. "We hadden een goede pace. We kunnen ons nu focussen om het jaar ook zo te starten", aldus Sainz tegenover F1.com.

Focus op verbetering

Het 2022-seizoen is niet ideaal geweest voor Carlos Sainz, maar ook niet voor het team. Hij heeft aan dat de auto de eerste helft van het seizoen het best presteerde, maar dat hij het op dat moment zelf heeft laten liggen. In de tweede helft van het seizoen begon de Spanjaard beter te rijden, maar werkte de auto niet altijd mee. Daarbij heeft Sainz een aantal keer pech gehad op de baan, wat resulteerde in enkele uitvalbeurten. 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Abu Dhabi

Lees ook: Sergio Pérez over P3 in kampioenschap: Uiteindelijk moet ik blij zijn.

Lees ook: Charles Leclerc: Ik heb 110 procent moeten geven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden