Charles Leclerc: Ik heb 110 procent moeten geven

Charles Leclerc auto zaterdag Abu Dhabi 2022

Charles Leclerc heeft de strijd om de tweede plek in het wereldkampioenschap gewonnen. Hij is de laatste race van het seizoen tweede geworden, boven Sergio Pérez. Hij heeft 110 procent gegeven om dat resultaat te behalen. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Charles Leclerc heeft het seizoen afgesloten met een tweede plek in de race en een tweede plek in het wereldkampioenschap. Hiermee troeft hij Sergio Pérez af, die net tekort kwam. De Monegask heeft 110 procent gegeven om dat resultaat te behalen. Hij hoopt volgend jaar te kunnen strijden voor de wereldtitel. 

"Het was een zware race"

Voor Leclerc was het een fysiek zware race. De Monegask kwam redelijk bezweet de auto uit en moest echt even bijkomen. "Het was een zware race. Ik moest 110 procent geven om tot dit resultaat te komen. Uiteindelijk was het een perfecte race, dat hebben we dit seizoen wel eens anders gezien", aldus Leclerc. De Ferrari coureur zat op een andere strategie dan Pérez, dat moest volgens Leclerc, anders had hij geen kans. "We konden Checo [Pérez] alleen verslaan met een andere strategie. Uiteindelijk hebben we de 1-stop strategie laten werken."

Kansen kampioenschap

Aan het begin van het seizoen leek het erop dat Ferrari en Leclerc een serieuze gooi  naar het wereldkampioenschap konden doen. Echter, ze bleken niet sterk genoeg. Leclerc hoopt dat ze volgend jaar wel kans maken, maar ziet ook in dat ze dit jaar echt wel een stap gezet hebben. "Ik hoop dat we volgend jaar voor het wereldkampioenschap kunnen vechten, maar vergeleken met vorig jaar hebben we een goede stap gezet. Dus volgend jaar gaan we voor dat extra stapje."

Lees ook: Max Verstappen pakt vijftiende seizoensoverwinning, Pérez komt tekort voor P2

Lees ook: Ayumu Iwasa wint laatste hoofdrace van het seizoen in Formule 2

Lees ook: Toto Wolff geeft interesse in Mick Schumacher toe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden