Ayumu Iwasa wint laatste hoofdrace van het seizoen in Formule 2

17_Iwasa

Ayumu Iwasa heeft de laatste hoofdrace van het seizoen in de Formule 2 gewonnen. Het podium wordt compleet gemaakt door Felipe Drugovich en Liam Lawson. Het was tot het einde een spannend gevecht tussen Iwasa en Drugovich. Door het podium van Drugovich heeft het Nederlandse MP Motorsport de constructeurstitel gewonnen. 

Ayumu Iwasa heeft zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. De Japanner weet de laatste hoofdrace van het seizoen te winnen. Hij staat samen met Felipe Drugovich en Liam Lawson op het podium. Voor het team van Drugovich, het Nederlandse MP Motorsport, is het dubbel feest. Zij winnen namelijk ook de constructeurstitel van de Formule 2. Drugovich wist eerder dit seizoen, in Monza, al de rijderstitel te winnen. Richard Verschoor is als achtste geëindigd. 

Rustige start

De start van de race verliep rustig. Alle coureurs bleven, ondanks de gevechten, allemaal heel op de baan. Iwasa moest alleen uitkijken voor Roy Nissany, die een goede start had. Iwasa wist er echter voor te blijven. Na een aantal rondes stond Ralph Boschung vlak langs de baan stil. Dit zorgde voor een korte virtual safety car. Na de herstart is het al gauw een verschuiving van baanposities. In ronde zeven komen de eerste coureurs op de softs naar binnen. In de pitstraat weet Liam Lawson, Dennis Hauger in te halen. 

Spannend slot

Het slot van de race is een stuk spannender dan het begin van de race. Jack Doohan heeft een late pitstop omdat hij op de medium band is begonnen. Echter, zijn linkervoorwiel zit niet goed vast. Hij kan niet sturen, komt hard over de kerbstone en zijn linkervoorwiel vliegt eraf. De coureurs die achter hem rijden moeten dan ook hun best doen om die band te ontwijken. Doohan weet zijn auto veilig in de pitstraat te parkeren, maar er komt wel een hele korte virtual safety car. Dan verliest Théo Pourchaire veel snelheid. Hij weet zijn auto rustig naar de pitstraat te rijden, maar ook zijn race zit erop. Met nog twee rondes te gaan zet ook Olli Caldwell zijn auto stil, wat wederom een virtual safety car veroorzaakt. Dit zit de strijd tussen Iwasa en Drugovich in de weg. 

Lees ook: Toto Wolff geeft interesse in Mick Schumacher toe

Lees ook: McLaren blij met dubbele prestatie in Q3

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Abu Dhabi: VT3 & Kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden