Hero or Zero: Grand Prix van Abu Dhabi: VT3 & Kwalificatie

Sebastian Vettel Abu Dhabi

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de derde training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi, met een sublieme Red Bull prestatie en een teleurstellende dag voor Mercedes.

Hero

Red Bull Racing

Het was de dag waarop Red Bull Racing van tevoren op gehoopt had. Max Verstappen en Sergio Pérez mogen zondag vanaf de eerste startrij vertrekken en hebben in de kwalificatie hun spierballen laten zien. Het team rolde in Q3 de hele concurrentie op en heeft de stiekeme hoop bij de tegenstanders voor een overwinning al bijna weggenomen. Niets lijkt zondag een zege voor het team in de weg te staan en eigenlijk is alleen pech een factor dat ervoor kan zorgen dat naast de 1-2 in de race ook in het kampioenschap voor coureurs de eerste twee plekken naar het Oostenrijkse team gaan. Een magistrale prestatie.

Sebastian Vettel

Het was de dag waarop de afscheidstournee van Sebastian Vettel een mooi voorprogramma voorgeschoteld kreeg. In de Aston Martin kwam de Duitser in de top tien terecht en mag zondag vanaf de negende plek vertrekken. Het plezier waarmee de viervoudig kampioen rondreed was ook nog eens mooi om te zien. En wie weet, als die vermaledijde Red Bulls hem niet meerdere keren (lichtelijk) in de weg zaten, had er wat meer in gezeten. Papa Vettel was aanwezig en zag zijn zoon weer eens een mooie masterclass neerzetten. Mocht de 35-jarige coureur morgen ook nog punten meenemen is het een mooi afscheid. 

Zero

Mercedes

De verwachtingen na de mooie zege in Brazilië waren weer torenhoog bij Mercedes en ook in de derde training waren de mannen van het Duitse team dichtbij. Toch liep het in de kwalificatie niet naar wens en moeten Lewis Hamilton en George Russell weer het doen met de vijfde en zesde plek. Het gat naar Red Bull was eveneens schrikbarend groot voor de Duitse renstal, dik zes tienden gaven beide coureurs toe. Er moet morgen uit een ander vaatje getapt worden, anders gaat het seizoen toch nog als een nachtkaars uit voor het team onder leiding van Toto Wolff.

Fernando Alonso

Waar de oude vos Sebastian Vettel een mooie dag had, was Fernando Alonso tegenvallend. De Spanjaard ging in de eerste kwalificatiesessie al met de hakken over de sloot door, in de tweede ging het nét mis. Teamgenoot Esteban Ocon nestelde zich gemakkelijk in de top tien en dat moet toch steken voor de supercompetitieve Alonso. De berustende uitspraak na het niet behalen van de derde kwalificatieronde liet wel zien dat de 41-jarige Alpine-coureur helemaal klaar is bij het Franse team, maar het was niet de Alonso die we kennen. Het kan zondag alleen maar beter gaan in de race.

Lees ook: Tsunoda tevreden na kwalificatie, Gasly ontevreden

Lees ook: Williams kent zware kwalificatie in Abu Dhabi

Lees ook: Verrassende kwalificatie voor Haas in Abu Dhabi

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden