Tsunoda tevreden na kwalificatie, Gasly ontevreden

door Gijs Leuvenink
Tsunoda in garage Oostenrijk 2022

Yuki Tsunoda en Pierre Gasly hebben verschillende gevoelens overgehouden aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Tsunoda is met plek twaalf meer dan tevreden, Gasly is met plek zeventien ontevreden.

Yuki Tsunoda is van mening dat zijn ronde op het circuit van Yas Marina nagenoeg perfect was. "Ik ben tevreden met de rondetijd die ik heb genoteerd", aldus een blije Japanner in gesprek met F1.com. "Met een perfecte ronde zat Q3 erin, maar dit is goed genoeg."

Frustrerende dag Gasly

Waar Tsunoda blij was, was Pierre Gasly in zijn laatste race voor AlphaTauri ontevreden. "We hebben echt een moeilijke dag, sterker een moeilijk weekend", vertelde een teleurgestelde Fransman. "We krijgen de auto niet afgesteld naar mijn wensen. Desondanks zaten we er bijna bij, maar het was niet genoeg vandaag."

Punten is doel

Tsunoda is duidelijk wat het doel is voor de race. "We zitten maar net buiten de punten. We moeten dan ook alles er aan doen om die punten wel te scoren zondag. Ik heb er zin aan. Ik heb het gevoel dat we ook echt kunnen vechten, we hebben de punten nog hard nodig."

Gasly voorziet een moeilijke race. "Niet alleen op de baan wordt het moeilijk, ook ernaast. We zullen afscheid moeten nemen na vijf jaar intensief samenwerken. Ik wil graag goed afscheid nemen. Podiumplekken zullen er niet inzitten, maar als we in het gevecht voor de punten kunnen komen zou dat goed zijn."

Lees ook: Lewis Hamilton: Podium wordt heel lastig

Lees ook: Esteban Ocon: Beste kwalificatie van het jaar

Lees ook: Alfa Romeo hoopt op punten na moeilijke kwalificatie

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden