Esteban Ocon: Beste kwalificatie van het jaar

ocon alpine melbourne

Esteban Ocon kijkt na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi terug op één van zijn beste van het seizoen. De Fransman is erg tevreden en hoopt morgen nog verder naar voren te kunnen komen.

Esteban Ocon kan met een zeer tevreden gevoel terugkijken op de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Fransman wist in het derde deel te komen en versloeg zijn teamgenoot die niet in de top tien wist te komen. De strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap lijkt gestreden maar Ocon zal er alles aan doen om als achtste te eindigen in het coureurskampioenschap. Hij staat namelijk vijf punten voor op Fernando Alonso, zijn teamgenoot bij Alpine. Esteban Ocon mag de Grand Prix van Abu Dhabi als achtste aanvangen.

Erg tevreden

“Het was echt één van de beste kwalificaties van het jaar. De auto voelde erg goed aan, we hebben veel stappen gemaakt gedurende het weekend.” De Fransman is erg tevreden over zijn prestatie in gesprek met Formula 1. “Het is jammer dat Lando ons nog pakte op het einde maar ze waren gewoon sneller. We kunnen morgen zeker met ze strijden. Hopelijk kunnen we ze inhalen tijdens de race.”

Lees ook: Max Verstappen pakt pole in Red Bull-show op Yas Marina

Lees ook: Liam Lawson wint strategische F2 sprintrace

Lees ook: In 2023 DRS-experiment tijdens sprintraces

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden