Liam Lawson wint strategische F2 sprintrace

02 Liam Lawson - Hitech Grand Prix (C) Formula Motorsport Limited

Liam Lawson wint de F2 sprintrace van Abu Dhabi. In de laatste sprint komt de Carlin-coureur als eerste over de streep, waardoor hij de vierde plek in het kampioenschap heeft veroverd. Richard Verschoor die vanaf pole startte, kwam als tweede over de finish gevolgd door Felipe Drugovich die het podium compleet maakt.

In de eerste ronde waar Richard Verschoor vanaf pole position startte, raken Jehan Daruvala en Enzo Fittipaldi elkaar hard. De Prema-rijder heeft een moment van onbalans en tikt Fittipaldi van de baan, ook Daruvala beland onder de tecpro barriers. Bij de rollende herstart van de race trekt Verschoor gelijk een gat, achter hem blijft het ook rustig.

Ronde na ronde komt Liam Lawson langzaam dichterbij. In ronde tien is duikt Liam Lawson aan de binnenkant van Richard Verschoor. De rijder uit Nieuw-Zeeland passeert Verschoor en pakt de leiding. Door de hoge bandenslijtage, wordt er aan bandenmanagement gedaan waardoor een DRS-trein onstaat. Aan het einde van de race heeft F2-kampioen Felipe Drugovich veel over van zijn banden en passeert hij Amaury Cordeel en pakt hij zijn tiende podium van het seizoen. In de laatste ronde wordt Cordeel ook nog door Dennis Hauger ingehaald waardoor de Van Amersfoort-rijder als vijfde finisht. Ayumu Iwasa die bij de hoofdrace vanaf pole positon start, finisht vandaag als dertiende.

 

 

Lees ook: In 2023 DRS-experiment tijdens sprintraces

Lees ook: Sergio Pérez zet snelste tijd neer in laatste training, Verstappen P2

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik hou nog steeds van de sport

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden