Sergio Pérez zet snelste tijd neer in laatste training, Verstappen P2

Sergio Perez abu Dhabi

Sergio Pérez sluit de laatste training in Abu Dhabi als snelste af. Hij wordt op de voet gevolgd door zijn teamgenoot, met daar weer achter beide Mercedessen. Dit belooft genoeg spannends voor de kwalificatie.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 12:36

En hier is dan de uiteindelijke uitslag van deze derde en laatste vrije training.

Update 12:35

Vanmiddag is het tijd voor de kwalificatie in Abu Dhabi. Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg het liveblog! 

Update 12:32

De sessie zit erop! De Red Bulls zijn het snelst, gevolgd door de Mercedessen. De Ferrari-coureurs zijn op de zesde en zevende plek te vinden. Hamilton staat nog under investigation voor het te snel rijden onder de rode vlag, wat nog gevolgen voor hem kan hebben voor de race.

Update 12:28

Pierre Gasly is ook weer op de baan te vinden, na de schade die hij reed voorafgaand aan de rode vlag.

Update 12:25

Verstappen zet een snelle tijd neer, goed voor de tweede plek. Zijn tijd in anderhalf tiende langzamer dan de tijd van zijn teamgenoot. De Nederlander is wel met vier wielen buiten de baan geweest, dus over de boordradio roept het team dan de tijd niet geldt door track limits. Maar in het klassement staat de tijd nog wel genoteerd.

Update 12:20

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 12:18

De coureurs blijven hun tijden maar verbeteren. De top vijf ziet er nu als volgt uit:

1) Pérez 1:24.982
2) Hamilton +0.240
3) Russell + 0.413
4) Norris +0.536
5) Verstappen +0.636

Deze coureurs staan ondertussen allemaal op de zachte band.

Update 12:12

En dit was dan de oorzaak voor de rode vlag, die ondertussen al weer even geleden is. 

Update 12:10

Tijdens de rode vlag-situatie klaagde Norris over Hamilton, die hem én Mick Schumacher tijdens de rode vlag heeft ingehaald. Nu staat Hamilton under investigation voor het niet afremmen onder de rode vlag. Dit zal na de sessie onderzocht worden.

Update 12:08

Maar ook Hamilton verbetert nu zijn tijd. Hij zet op de zachte band een 1:25.824 neer, waarmee hij bovenaan het rijtje komt te staan. 

Update 12:07

Verstappen zet op de zachte band een derde tijd neer. Hij rijdt een 1:26.044, waarmee hij vier duizendsten achter Hamilton staat.

Update 12:05

Voor nu is de snelste tijd in handen van Sergio Pérez op de medium band. Achter hem staat Lewis Hamilton, maar zijn tijd is op de zachte band. Verstappen is bezig met zijn eerste snelle ronde.

Update 12:03

De baan is weer vrij. Een aantal coureurs gaan direct de baan op, waaronder Max Verstappen, die nog geen tijd heeft staan.

Update 11:59

Pierre Gasly rijdt met schade de pitstraat in. De velg van zijn rechterband is van de auto afgevlogen. Hij roept zelf dat hij een lekke band heeft. De losse onderdelen op de baan zorgen voor een rode vlag.

Update 11:55

Max Verstappen staat nog steeds in de pits. Hij is de enige coureur die nog niet naar buiten is geweest. 

Update 11:52

De eerste run van Lando Norris was van korte duur. Al snel merkte hij dat er iets mis is met zijn remmen, waardoor hij momenteel weer in de pitstraat staat.

Update 11:48

Het gat tussen de Mercedessen wordt gevuld door Leclerc, Alonso, Ocon en Sainz. de top zes, dus tot aan Rusell, zit binnen een seconde van Hamilton, de huidige leider. 

Update 11:43

Mercedes bewijst maar weer eens hoe snel de auto is. Hamilton zet een 1:26.040 neer, Russell zit daar bijna vijf tienden achter. Charles Leclerc is zeven tienden langzamer dan Hamilton, gevolgd door zijn teamgenoot.

Update 11:40

De Ferrari's hebben de snelste tijden staan, gevolgd door Mick Schumacher. Verder zijn er nog geen tijden gezet. George Russell en Lewis Hamilton zijn nu wel bezig.

Update 11:36

Beide Ferrari-coureurs zijn inmiddels ook op de baan te vinden. Carlos Sainz start dit weekend aan zijn 162e grand prix. Hiermee gaat in aantal voorbij aan Ayrton Senna en Mika Hakkinen. 

Update 11:33 

De klok loopt ondertussen en de eerste auto's zijn alweer op de baan te vinden. Beide Aston Martin-coureurs zijn al buiten, en hebben ondertussen de eerste pitstops geoefend. Max Verstappen is in de pitbox nog in gesprek met Helmut Marko. 

Update 11:30

Helmut Marko heeft bekend gemaakt dat Daniel Ricciardo volgend jaar als derde rijder voor Red Bull gaat fungeren. Christian Horner beweert nu dat het contract nog niet officieel getekend is, al ziet hij de Australiër wel graag terugkeren naar zijn team.

Update 11:25 

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 11:20

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Over tien minuten gaan we de laatste vrije training van dit seizoen in. Grand Prix Radio houdt je op de hoogte van alles wat zich het komende uur op het Yas Marina Circuit afspeelt.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden