Lewis Hamilton: Ik hou nog steeds van de sport

door Gijs Leuvenink
Hamilton Mercedes Japan kwalificatie

Lewis Hamilton heeft voorafgaand aan het raceweekend in Abu Dhabi aan de verzamelde pers verteld dat hij nog altijd van de sport houdt. De Brit heeft nog altijd het gevoel dat hij in de sport moet zijn.

Vorig seizoen kende voor Hamilton met de race in Abu Dhabi een bizar einde. In de laatste ronde ging de wereldtitel aan zijn neus voorbij en kon Max Verstappen zijn eerste titel noteren. De Brit ontkent dat zijn liefde voor de sport daardoor afgenomen is. "Ik hou nog enorm van de sport, ik hoop dat mijn inzet dit seizoen dat laat zien", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Niet terugkijken

Op de vraag of Hamilton achteraf steviger zou verdedigen om zo de race en het kampioenschap wél te winnen is de Mercedes-coureur duidelijk. "Ik kijk niet zo terug, of ik een andere keuze had moeten maken." Wel heeft de 37-jarige Brit toegegeven nog moeite te hebben met het verwerken van hoe het vorig seizoen op Yas Marina gegaan is.

Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens race Grand Prix Abu Dhabi 2021

Moeizaam seizoen

Mercedes en Lewis Hamilton hebben het dit seizoen er lastig gehad. Hamilton ziet ondanks de moeizame resultaten wel dat het team stappen heeft gezet. "We hebben dit seizoen erg veel geleerd. Ik ben er van overtuigd dat het dit seizoen leerzaam voor ons is geweest. We hadden deze prestaties niet verwacht, maar we hebben de stijgende lijn te pakken."

Lees ook: Max Verstappen eerste in tweede sessie in Abu Dhabi

Lees ook: Lewis Hamilton snelste tijdens eerste vrije training in Abu Dhabi

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Abu Dhabi

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden