Lewis Hamilton snelste tijdens eerste vrije training in Abu Dhabi

door Zus Veldkamp
Lewis Hamilton Sao Paulo

Lewis Hamilton is de snelste tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi. Hij wordt gevolgd door George Russell en Charles Leclerc. Deze vrije training reden er acht rookies mee. Daarvan is Liam Lawson de snelste. 

--LIVEBLOG GESLOTEN--

12:00

En daar komt de eerste vrije training tot een einde. Lewis Hamilton sluit de sessie als snelste af. De snelste van de rookies is Liam Lawson. 

11:55

De laatste vijf minuten van de sessie gaan in. De top drie is onveranderd gebleven. 

11:50

Momenteel staan Lewis Hamilton en George Russell bovenin het klassement. Ze worden gevolgd door Charles Leclerc.

11:44

Even een blik op de tussenstand:

11:41

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

11:39

De coureurs reden aan het begin van de sessie veel op de harde band, inmiddels rijden de meeste op de zachte band. Pérez is nu de snelste, hij heeft een 1:26.967 genoteerd. 

11:32

Ondanks dat het pas de eerste vrije training is, staat er een verrassende naam bovenaan. Alexander Albon heeft de snelste tijd neergezet, namelijk een 1:27.840. Hij heeft deze tijd op de soft gereden. 

11:29

Daar spint Logan Sargeant! hij weet zijn Williams net uit de muur te houden. Erg lekker is niet niet voor de Amerikaan. 

11:23

O'Ward is inmiddels weer op de baan. Aan het begin van de vrije training kreeg hij problemen met zijn auto. Die lijken inmiddels wel weer verholpen te zijn. Hij staat momenteel achtiende op de medium band. 

11:21

Fernando Alonso heeft voor deze vrije training zijn auto af moeten staan aan Jack Doohan. Hij staat momenteel tiende, terwijl Alonso toekijkt hoe hij het doet.

11:17

De top 3 bestaat nu uit Sergio Pérez, Charles Leclerc en Liam Lawson. Echter, hebben veel coureurs last van de bandendegradatie. 

11:12

Voor Felipe Drugovich is het zijn eerste keer in een vrije training. De Braziliaan staat zeventiende, maar heeft nog geen tijd gereden. 

11:08

Liam Lawson ziet er niet slecht uit. Hij staat momenteel vijfde op de harde band. 

11:03

O'Ward is pas net de baan op of er zijn al problemen. Hij moet de auto in de tweede versnelling terug naar de pits rijden. 

11:01

De coureurs gaan snel de baan op om meters te maken. Veel coureurs rijden op de harde band. 

10:58

Vandaag zien we acht verschillende, nieuwe coureurs in VT1. Jack Doohan rijdt in de Alpine, Felipe Drugovich in de Aston Martin, Pietro Fittipaldi in de Haas, Robert Kubica in de Alfa Romeo, Liam Lawson in de Red Bull, Pato O'Ward in de McLaren, Logan Sargeant in de Williams en Robert Schwartzmann in de Ferrari. 

10:55

Vanwege het afscheid van Sebastian Vettel zijn alle coureurs gezamelijk uiteten geweest.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

10:52

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

10:50

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi. Het komende uur houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alles op en rond de baan. 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden