Max Verstappen eerste in tweede sessie in Abu Dhabi

Max Verstappen in auto vrijdag Abu Dhabi 2022

Max Verstappen sluit de tweede vrije training in Abu Dhabi af als eerste. Hij wordt gevolgd door George Russell en Charles Leclerc. Verstappen kwam in de eerste vrije training niet in actie, hij moest zijn auto afstaan aan Liam Lawson. 

--LIVEBLOG GESLOTEN--

15:04

Dit is de top 10:

15:00

En daar valt de vlag, waarmee deze sessie erop zit. Verstappen sluit hem als eerste af, gevolgd door Russell en Leclerc. 

14:56

Leclerc klaagt op de boordradio dat de auto traag is. Dit wordt bevestigd door zijn engineer, die laat weten dat de auto geen pace heeft. 

14:52

Het ziet er niet naar uit dat de tijd van Max Verstappen nog verbroken gaat worden. Veel coureurs zijn bezig met long runs en niet zozeer met een kwalificatieronde. 

14:50

De ondergaande zon levert mooie plaatjes op, zoals deze van de Ferrari. 

14:47

George Russell is data aan het verzamelen op zijn mediums. Hierdoor rijdt hij geen snelle rondes meer. 

14:45

Nog maar een kwartier te gaan en dan zit deze dag vol vrije trainingen er weer op. De top 3 bestaat nu uit Verstappen, Russell en Leclerc.

14:40 

Met nog twintig minuten te gaan is de zon langzaam onder aan het gaan. De kunstlichten gaan dan ook aan, wat een mooi effect geeft. 

14:39

Verstappen verbetert zijn eigen tijd. Hij noteert een 1:25.146. Hij staat nu drie tiende los van George Russell, die tweede staat. 

14:36

En daar verremt Sebastian Vettel zich. Hij gaat erg wijd door die actie en veroorzaakt kort een gele vlag. 

14:33

Elke coureur die nu op de baan is heeft minimaal één ronde op de soft gereden. Ze zijn dan ook vroeg naar de soft gegaan. 

14:30

Pierre Gasly probeert een snelle ronde neer te zetten, maar hij heeft heel veel last van verkeer. De coureurs zitten enorm dicht op elkaar. Hij heeft zijn ronde dan ook afgebroken. 

14:28

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

14:25

Sergio Pérez is ook naar de soft gewisseld. Hij zet op die band de derde tijd neer. Verstappen blijft eerste op de zachte band. 

14:20

Oei! Kevin Magnussen zat Lewis Hamilton flink in de weg. De Brit is zichtbaar niet tevreden met de Deen. 

14:17

Max Verstappen moest in VT1 zijn auto afstaan aan Liam Lawson. Nu zet hij op de soft band de snelste tijd neer, een 1:25.449

14:13

De top 3 bestaat nu uit Charles Leclerc, Esteban Ocon en Carlos Sainz. Alle drie hebben hun tijd op de medium band gereden. 

14:09

De rondes gaan nog niet geheel vlekkeloos voor de coureurs. Veel coureurs gaan wijd, of hebben overstuur/onderstuur. 

14:06

Veel coureurs rijden op de medium band. Tijdens VT1 was dat wel anders, toen stond het gros op de harde band. 

14:00

Het licht staat op groen dus de coureurs komen de baan op. Het wordt al snel druk op de baan, om alles uit de vrije training te halen. 

13:58

Mick Schumacher heeft een speciale helm ter ere van Sebastian Vettel. Beide coureurs zijn goed bevriend met elkaar. Vettel heeft vroeger geracet met zijn vader, Michael Schumacher.

13:55

Over vijf minuten gaat de tweede vrije training van start. Wie zal er bovenaan staan?

13:52

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

13:50

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi. Gedurende het uur houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alles op en rond de baan. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden