Alfa Romeo hoopt op punten na moeilijke kwalificatie

Alfa Romeo Singapore 2022

Een vijftiende en achttiende plek bleek het hoogst haalbare voor de coureurs van Alfa Romeo. De coureurs gaan er alles aan doen om in de race naar de punten te rijden.

De derde vrije training zag er niet veelbelovend uit voor Guanyu Zhou. De Alfa Romeo-coureur zette in deze sessie een negentiende tijd neer. Daarbij heeft Zhou dit weekend een sessie minder gereden, omdat Robert Kubica tijdens de eerste vrije training in zijn auto zat. "Gisteren zag alles er goed uit tijdens de sessie die ik reed. Vanmorgen hadden we er wat meer moeite mee, maar in de kwalificatie vonden we wat pace terug", zo vertelt hij tegenover F1.com. Volgens Zhou ging het in de kwalificatie dus beter, en daarom is hij teleurgesteld dat hij niet tot Q3 is gekomen: "Het was een moeilijke dag. Het leek wel alsof we de snelheid hadden om in Q3 te staan vandaag. Maar het veld lag erg dicht bij elkaar, zelfs in Q1."

Maar een vijftiende plek is gezien de omstandigheden van het weekend geen slecht resultaat: "Over het algemeen ben ik blij met mijn prestatie, maar helaas hebben we niet hogerop kunnen toeslaan." Zhou vindt het vooral bijzonder dat andere teams zo'n grote stap hebben gemaakt tussen Q1 en Q2. "Ik heb mijn rondetijd wel verbeterd, maar dat was niet genoeg."

Drukte op de baan

Valtteri Bottas moet het voor de race op zondag doen met een achttiende plek, een onverwacht resultaat voor de Fin: "Het was gek. We kregen de banden niet aan de praat." Bottas geeft aan dat vooral de outlaps een drama waren door het verkeer op de baan. "Daardoor hadden we weinig grip aan het begin van de ronde." Maar hij heeft vertrouwen dat hij zijn bolide tijdens de race een stuk naar voren kan rijden, misschien zelfs de punten in. "De auto is meer waard dan de positie waar we geëindigd zijn. Hopelijk scoren we punten", aldus Bottas.

Lees ook: Lewis Hamilton: Podium wordt heel lastig

Lees ook: Esteban Ocon: Beste kwalificatie van het jaar

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull moeilijk te verslaan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden