Verrassende kwalificatie voor Haas in Abu Dhabi

47-schumacher-700x467

Het team van Haas heeft een verrassende kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi achter de rug. Mick Schumacher kwam goed uit de verf, waar Kevin Magnussen tegenviel.

"De eerste kwalificatie kwam ik goed door", aldus een blije Mick Schumacher in gesprek met F1.com. "De tweede was ook prima. Het gat naar Q3 was ook maar iets minder dan twee tienden dus ik ben tevreden met wat we hebben gedaan. Dat was onverwacht dat het zo dichtbij was."

Verkeer verpest kwalificatie Magnussen

Waar in Brazilië Kevin Magnussen de pole pakte, moest de Deen in Abu Dhabi het met plek zestien doen. Volgens de Haas-coureur was verkeer de boosdoener. "Het verkeer aan het einde van de ronde maakte het onmogelijk voor ons. Ik stond bijna een halve minuut stil in de rij, waardoor de banden te veel afkoelden. Daardoor ging de eerste sector mis. We moesten sneller de garage uit om mee te gaan doen."

kevin magnussen 2022 haas

Blik naar voren

Schumacher start zondag vanaf plek dertien en heeft zijn ogen op de punten gericht. "We zitten echt in het veld. We zijn dichtbij de punten. Als we bij de start AlphaTauri kunnen pakken en dan door goed management verder naar voren kunnen komen, kan het een mooie zondag worden."

"Als we morgen de temperatuur goed krijgen kan het wat worden", aldus een lichtelijk optimistische Magnussen. "Qua snelheid weet ik het nog niet, dat zouden we tijdens de race moeten gaan zien."

Lees ook: Lewis Hamilton: Podium wordt heel lastig

Lees ook: Esteban Ocon: Beste kwalificatie van het jaar

Lees ook: Alfa Romeo hoopt op punten na moeilijke kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen