Williams kent zware kwalificatie in Abu Dhabi

door Gijs Leuvenink
alexander albon bahrein 2022

Het was niet de dag van Williams in Abu Dhabi. Nicholas Latifi kwalificeerde zich als laatste, Alexander Albon had hoge verwachtingen maar kwam niet verder dan de negentiende stek.

Alexander Albon was erg gefrustreerd in het resultaat. "In de derde training waren we zo snel, we wilden echt naar Q2 en mogelijk zelfs Q3", aldus een boze Thai in gesprek met F1.com. "Met de verschillen in de temperatuur zoals we hier meemaken is de out lap het belangrijkste. We kregen die niet voor elkaar. Ook het verkeer hielp niet. We wisten wel hoe het moet, maar het lukte vandaag niet."

Moeilijke dag Latifi

Ook Nicholas Latifi had moeite met zijn Williams. "De grootste uitdaging was om een goed moment voor de out lap te kiezen. Dat is wel duidelijk hier. Dat maakte het heel lastig. Mijn ronde was slecht, totaal niet wat ik had gehoopt voor mijn laatste kwalificatierondje voor het team. Ik had sowieso de snelheid niet, ik had misschien negentiende kunnen worden. We hebben simpelweg de snelheid niet in de auto"

Optimisme voor de race

Alexander Albon is ondanks de moeilijke zaterdag optimistisch over de mogelijkheden voor de race zondag. "Onze race pace is niet slecht, sterker nog best sterk. We hebben niets te verliezen, dus we kunnen ook wat creatiever zijn met de strategieën dan onze directe concurrenten."

Latifi kijkt toch uit naar de race, ondanks de verwachte moeilijkheden. "Ik denk dat we het moeilijk gaan hebben, met een zwaardere auto had ik veel moeite in de trainingen. Onze auto kan de rest nauwelijks bijhouden, dus ik verwacht er weinig van. Het enige wat ik zeker weet is dat ik enorm van elke seconde ga genieten morgen. Het is mijn laatste race dus ik neem het goed tot me."

Lees ook: Alfa Romeo hoopt op punten na moeilijke kwalificatie

Lees ook: Verrassende kwalificatie voor Haas in Abu Dhabi

Lees ook: Lewis Hamilton: Podium wordt heel lastig

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen