McLaren blij met dubbele prestatie in Q3

McLaren Ricciardo Abu Dhabi 2022

De coureurs van McLaren hebben samen Q3 gehaald. Lando Norris kwalificeerde zich uiteindelijk als zevende. Daniel Ricciardo zette de tiende tijd neer, al weet hij wel waar hij het heeft laten liggen. 

Lando Norris zette vooral tijdens de derde vrije training al sterke tijden neer. Hij werd in dit klassement uiteindelijk vijfde. Dit succes heeft hij door weten te zetten in de kwalificatie, waar zijn ronde goed is voor een zevende plek. En daar is de Brit meer dan tevreden over: "Ik ben blij met vandaag. Dit is het hoogst haalbare resultaat. Ik sta voor iedereen, behalve de top drie teams." Het teamresultaat is ook mooi, aangezien het Daniel Ricciardo ook is gelukt in de top tien te komen. "Daniel staat ook weer in de top tien. Dus we staan in een goede positie", zo laat Norris weten tegenover F1.com. Maar ondanks het goede resultaat, is Norris niet blij met de afstelling van de auto: "Ik ben niet super blij met de auto, ik voelde me niet zeker genoeg om te pushen. Anders had het misschien beter geweest."

Voor het team

Een Q3-verschijning is voor Daniel Ricciardo dit jaar niet vaak voorgekomen. Het doet hem dan ook goed dat dit in zijn laatste race bij McLaren wel het geval is: "Het is fijn om tijdens de kwalificatie een uur lang in de auto te zitten." Maar de Australiër blijft kritisch, en had ook deze keer op meer gehoopt: "Ik ben blij om de auto in Q3 te krijgen. Ik had graag nog één of twee tienden meer gevonden, want ik weet waar ik dat heb laten liggen. In de tweede sector heb ik wat [tijd] verloren in de chicane."

Ricciardo is vooral blij dat hij dit seizoen met een goede kwalificatie kan afsluiten: "Maar gezien mijn hele jaar ben ik zeker blij dat we bij de laatste in Q3 staan." En een goede prestatie van de auto is daarbij erg belangrijk: "De pace is er het hele weekend al." Ricciardo hoopt dan ook dat dit doorzet in de race. Vorige week werden Ricciardo en Kevin Magnussen in de eerste ronde van de wedstrijd uitgeschakeld. Hier heeft de Australiër een gridstraf van drie plekken aan overgehouden. Ricciardo zal de race daardoor als dertiende aanvangen. 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Abu Dhabi: VT3 & Kwalificatie

Lees ook: Sebastian Vettel blij na laatste kwalificatie: Heb van elke ronde genoten

Lees ook: Tsunoda tevreden na kwalificatie, Gasly ontevreden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen