Toto Wolff geeft interesse in Mick Schumacher toe

Toto-Wolff

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft te kennen gegeven dat zijn team Mick Schumacher graag aan wil trekken als reservecoureur. De Oostenrijker denk dat Schumacher bij het team past.

"Mick is iemand die ons nauw aan het hart ligt, vanwege Michael en de hele familie Schumacher", aldus Wolff in gesprek met de verzamelde media in Abu Dhabi. "Ralf heeft lange tijd bij ons in de DTM gereden en David rijdt in de GT's namens ons. Mick is intelligent en heeft goede manieren, dat past helemaal in ons team."

Ferrari-link

Het is opmerkelijk te noemen dat Schumacher door Mercedes begeerd wordt, met name vanwege het feit dat de Duitse coureur nog altijd onderdeel is van het opleidingstraject van Ferrari. Teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, geeft te kennen dat er wel kansen liggen voor een overstap. De Italiaan heeft genoemd dat het team meedenkt in wat het beste voor de loopbaan van Schumacher is.

Mick Schumacher Hongarije

Opvolger De Vries

Bij Mercedes zijn nu Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne nog de reserves, maar beide coureurs verlaten Mercedes aan het einde van het seizoen. De Vries wordt een vaste coureur bij AlphaTauri, Vandoorne gaat bij Aston Martin de reserverol vervullen. Toto Wolff ziet dus in Mick Schumacher een goede vervanger.

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Abu Dhabi: VT3 & Kwalificatie

Lees ook: Sebastian Vettel blij na laatste kwalificatie: Heb van elke ronde genoten

Lees ook: McLaren blij met dubbele prestatie in Q3

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden