Sergio Pérez over P3 in kampioenschap: Uiteindelijk moet ik blij zijn.

Sergio perez abu dhabi p3

Het is Sergio Pérez niet gelukt om de tweede plek in het kampioenschap te veroveren. Hij finishte op de derde plek, achter Charles Leclerc. Zelf geeft hij aan alsnog blij te zijn met het behaalde resultaat.

Pérez heeft de race met een tweestopper uitgereden. Hij is tweemaal overgeschakeld naar de harde band, terwijl hij de race op de mediumband startte. Met een inhaalrace tot de laatste ronde heeft hij uiteindelijk de derde plek bemachtigd. Hij was bij de eindstreep iets meer dan een seconde verwijderd van Charles Leclerc, die er uiteindelijk met de tweede plek in zowel de race als het rijderskampioenschap vandoor gaat. Eerder dit seizoen haalde Red Bull al het kampioenschap voor de constructeurs binnen, maar Pérez had graag ook de tweede plek in het rijderskampioenschap bemachtigd. Voorafgaand aan deze race stond hij nog gelijk in punten met Leclerc, die er uiteindelijk beter vanaf is gekomen in Abu Dhabi. "Het kan soms heel dicht bij elkaar liggen. Maar uiteindelijk moet ik blij zijn. Als team hebben we het hele seizoen alles gegeven. Ik weet zeker dat we hier sterker uitkomen voor volgend jaar", laat hij direct na de race weten tegenover Jenson Button. 

Blik op 2023

Maar al met al heeft de Mexicaan niets te klagen. Volgend jaar staat hij weer naast Max Verstappen voor Red Bull Racing. Volgens hem was dit al een goed jaar, maar is er altijd ruimte voor verbetering: "We hebben goede momenten en goede gevechten gehad. Ik had dit jaar wat moeite met het managen van de banden in de race. Hopelijk kunnen we dat verbeteren voor volgend jaar, zodat we over het algemeen wat sterker worden."

Lees ook: Max Verstappen pakt vijftiende seizoensoverwinning, Pérez komt tekort voor P2

Lees ook: Ayumu Iwasa wint laatste hoofdrace van het seizoen in Formule 2

Lees ook: Toto Wolff geeft interesse in Mick Schumacher toe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden