Alfa Romeo heeft doel voor het seizoen bereikt

Valtteri Bottas zondag Abu Dhabi 2022

De coureurs van Alfa Romeo, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou, en het team hebben het doel voor het seizoen bereikt. Het team wilde P6 eindigen in de constructeurs en dat is ook gelukt. Het was een spannende strijd tussen Alfa Romeo en Aston Martin, maar door één hoger resultaat heeft Alfa Romeo die strijd gewonnen. 

Het doel voor dit seizoen voor Alfa Romeo was P6 in het constructeurskampioenschap behalen, dat is ook gelukt. De coureurs, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou, hebben er alles aan gedaan om tot dat resultaat te komen. Het was tot het einde nog spannend, want Aston Martin zou nog roet in het eten kunnen gooien, maar uiteindelijk was één hoger resultaat voor Alfa Romeo voldoende om de P6 te behouden. 

"De teamgeest is hoog"

Voor Valtteri Bottas was het zijn eerste jaar bij Alfa Romeo. Hij nam afscheid bij Mercedes om aan de slag te gaan bij de Italiaanse renstal. Hij heeft zijn eerste jaar bij het team als prettig ervaren en merkt dat de teamgeest hoog is. "Het was mijn eerste jaar bij Alfa Romeo en ik heb gemerkt dat de teamgeest hoog is bij dit team. Dat groeide alleen maar door het seizoen heen. Ik verwacht veel van de toekomst", aldus Bottas tegenover F1.com.

Bottas zijn race verliep niet al te best, hij wist niet in de punten te finishen en zat op de 1-stop strategie, die niet helemaal werkte voor de Fin. Het enige wat dan ook voor hem telt is dat het doel, P6 in het constructeurskampioenschap. "Ik denk dat dat het enige is wat telt vandaag, dat we P6 in het constructeurskampioenschap hebben behaald. Aan het einde was het spannend, Aston Martin was hoger gefinisht dan wij en we stonden gelijk, maar doordat we één beter resultaat hebben behaald dit seizoen hebben wij P6 gehaald."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @alfaromeoorlen

"We hebben alles gegeven"

Guanyu Zhou kwam dit seizoen binnen als rookie. Net als voor Bottas was dit zijn eerste jaar bij Alfa Romeo, maar ook in de Formule 1. Hij begon zijn debuut met punten, al was zijn jaar niet geheel probleemloos. "Mijn debuut was fantastisch. We begonnen het jaar op een hoogtepunt en het is goed om te zien dat we hoog zijn gefinisht. We weten dat de auto niet de beste is, zeker niet op de betrouwbaarheid. We hopen dan ook dat de auto volgend jaar beter is", vertelt Zhou.

Ook hij heeft alles gegeven voor de P6, hij is dan ook blij dat het gelukt is. "We hebben alles gegeven tijdens deze race. We hebben het doel bereikt, dat was P6 eindigen in de constructeurs. Ik moest mijn strategie opgeven om de Aston Martin af te houden. Dat hebben we goed gedaan. Ik ben blij dat het team heeft gekregen wat ze verdienen."

Lees ook: Pierre Gasly over tijd bij AlphaTauri: Genoten van het avontuur

Lees ook: Yuki Tsunoda over vertrek Gasly: Speciaal om met hem te werken

Lees ook: Sebastian Vettel: Ik zal deze sport missen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden