Pierre Gasly over tijd bij AlphaTauri: Genoten van het avontuur

Pierre Gasly Abu Dhabi

Pierre Gasly heeft tijdens zijn laatste race bij AlphaTauri geen sterk resultaat neergezet. De Fransman is op de veertiende plek geëindigd, terwijl als de race als zeventiende startte. Hij vindt het jammer om zijn vertrouwde team te verlaten, maar is ook blij met de nieuwe kansen die zijn kant op komen.

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi startte Gasly als enige op de rode band. Een gok, die uiteindelijk verkeerd heeft uitgepakt. Gasly heeft er zelf ook niet veel over te zeggen: "We hebben het geprobeerd, maar daar houdt het ook op." De Fransman heeft betere seizoenen gekend bij het team van AlphaTauri. Het team eindigt dit jaar als negende in het constructeurskampioenschap, een teleurstellend resultaat. "We hebben een moeilijk seizoen achter de rug, maar we hebben tot het einde gestreden, tot aan deze laatste ronden", vertelt Gasly tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly)

Mooie herinneringen

Maar het avontuur van Gasly bij Alphatauri gaat verder dan enkel het 2022-seizoen. In 2017 kwam hij bij, toen nog, Toro Rosso in het team. En vanaf dat moment zijn er alleen maar mooie herinneringen gemaakt, met de overwinning van Monza in 2020 bovenaan het lijstje. "Ik zal nooit vergeten wat er allemaal is gebeurd. Vanaf mijn eerste race in Maleisië in 2017 tot aan nu. Er is veel veranderd, van mijn kant maar ook vanuit het team. We hebben de laatste paar jaar goed werk geleverd. Ik heb echt genoten van het avontuur." Gasly is het team dan ook erg dankbaar voor alle kansen die hij heeft gekregen. En met de nieuwe deuren die opengaan, neemt hij met pijn in het hart afscheid van de mensen waar hij in al die jaren ontzettend om is gaan geven. "Ik ben er een betere coureur door geworden. We hebben een geweldige tijd gehad. Het gaat raar zijn om volgend jaar niet deze bekende gezichten tegen te komen. Maar ik houd deze mensen dicht bij mijn hart. En ik draag alle geweldige herinneringen met me mee", zo gaat Gasly verder. 

Nieuw avontuur

Maar ondanks het afscheid is Gasly ontzettend enthousiast over het nieuwe avontuur, dat direct na het raceweekend in Abu Dhabi al begint. Hij neemt de plek van Fernando Alonso over bij Alpine, en wordt daarmee de teamgenoot van Esteban Ocon. Twee Franse coureurs in een Frans team, Gasly kan niet wachten om aan de slag te gaan. "Ik ben erg enthousiast. Ze [Alpine] waren dit jaar erg indrukwekkend. Het was hun doel om voor McLaren te eindigen. Het volgende doel is de grote drie: Mercedes, Ferrari en Red Bull. Er komt een leuke tijd aan. Ik kan niet wachten om met deze mensen te werken en om te zien wat we volgend seizoen kunnen bereiken. Maar ik ben erg gemotiveerd om aan de slag te gaan", aldus Gasly.

Lees ook: Yuki Tsunoda over vertrek Gasly: Speciaal om met hem te werken

Lees ook: Alpine-coureurs kijken verschillend terug op 2022-seizoen

Lees ook: Sebastian Vettel: Ik zal deze sport missen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden