Sebastian Vettel: Ik zal deze sport missen

Sebastian Vettel Abu Dhabi 2022

Sebastian Vettel heeft afscheid genomen van de Formule 1. De Duitser heeft 16 jaar lang genoten van de sport, maar gaat nu met pensioen. Volgens hem zijn er belangrijkere dingen aan de hand dan het racen en wil hij meer tijd doorbrengen met zijn familie. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Sebastian Vettel heeft op emotionele wijze afscheid genomen van de Formule 1. De Duitser neemt na 16 jaar afscheid van de, door hem geliefde, sport. Hij vindt dat er momenteel belangrijkere dingen gebeuren in de wereld dan het racen en wil bovendien meer tijd doorbrengen met zijn familie. Hij nam afscheid middels een emotionele speech en mocht wat donuts maken. 

Slechte strategie

Vettel had zelf gehoopt op meer punten, maar dat zat er niet in. Hij wijt dat aan de slechte strategie, waar hij tijdens de race al een aantal keer over klaagde. "Ik had gehoopt op meer punten, maar ik heb ervan genoten. De strategie was niet helemaal geweldig, we hadden met een betere strategie het constructeurskampioenschap kunnen veranderen", aldus Vettel. Met een hogere puntenfinish had Aston Martin zesde kunnen staan, maar dat is bij de zevende plek gebleven. "De slechte strategie is een schande voor het team. We hadden zesde in het constructeurskampioenschap kunnen worden. Ik heb mijn best daarvoor gedaan, maar de strategie was niet wat het moest zijn."

Belangrijke boodschap

Na afloop van de race gaf Vettel op het lange, rechte stuk een interview. Daar had hij een belangrijke boodschap te vertellen. "De afgelopen 2 jaar zijn misschien teleurgesteld geweest qua sport, maar openbarend geweest voor mij. Ik heb mij veel dingen doen realiseren. Het is een voorrecht om deze sport te kunnen doen, maar komt ook verantwoordelijkheid bij kijken. Het is natuurlijk bijzonder dat wij jullie kunnen inspireren met wat we doen en wat we zeggen. Ik denk dat er belangrijkere en grotere zaken dan racen in rondjes, maar dat is waar we van houden. Als we via die weg een belangrijke boodschap af kunnen leveren, dan is dat het waard," aldus Vettel. De Duitser spreekt zich vaak uit over de klimaatcrisis en andere belangrijke zaken, dat blijft hij ook na zijn Formule 1 carrière doen. "Ik zal mij altijd blijven uitspreken over dat soort onderwerpen, daar wil ik mede om herinnerd worden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Hart voor de sport

Dat Vettel een hart voor de sport heeft is de afgelopen jaren duidelijk geworden. Hij gaat de sport, maar ook de mensen missen. "Ik heb de afgelopen jaren genoten, dus ik ga de sport missen. Ik ga ook de mensen om mij heen, de fans en de coureurs missen', vertelt de Duitser. De emoties zijn nog niet helemaal binnengekomen, dat komt omdat hij nog op de automatische piloot staat. Toch voelt hij zich bevoorrecht dat hij een groots afscheid gekregen heeft. "Ik zit natuurlijk nog in de racemodus dus zodra dat over is zal alles wel binnenkomen. Je staat dan op de automatische piloot, maar soms was het wel lastig om te focussen. Het was een heel speciaal weekend en ik voel me bevoorrecht dat ik de mogelijkheid had om een goed afscheid te hebben."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Abu Dhabi

Lees ook: Carlos Sainz: Moeten volgend seizoen sterker starten

Lees ook: Charles Leclerc: Ik heb 110 procent moeten geven

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden