Yuki Tsunoda over vertrek Gasly: Speciaal om met hem te werken

Yuki Tsunoda Abu Dhabi

Het is Yuki Tsunoda niet gelukt om in de punten te finishen. Hij heeft er alles aan gedaan, maar in de laatste ronden van de wedstrijd begaven de banden het, waardoor de coureur zijn concurrenten niet meer kon bijhouden. 

Met het oog op het kampioenschap deed AlphaTauri er alles aan om de punten te scoren die nodig waren om boven Haas te eindigen. Maar dat is, helaas voor het team, niet gelukt. Een negende plek is daarom de positie in het uiteindelijke constructeurskampioenschap voor AlphaTauri. Yuki Tsunoda kwam tijdens de race in Abu Dhabi nog dicht bij punten, maar door moeite met de banden is het hem niet gelukt om deze ook daadwerkelijk binnen te halen. "Ik heb mijn best gedaan. Tot aan de laatste zes, zeven ronden waren mijn banden nog goed. Maar daarna viel de grip ineens weg. Ik kon de rest niet meer bijhouden. Er was een goede kans op punten, maar ik had de pace niet. Maar ik heb alles gegeven", zo begint de Japanner.

Mislukt doel

Ook Tsunoda geeft aan dat het kampioenschap niet is afgesloten zoals gehoopt: "Het is zwaar voor het team. We hebben niet eens P8 in het kampioenschap kunnen behalen." Wel bedankt Tsunoda zijn teamgenoot, Pierre Gasly, die volgend jaar voor Alpine zal rijden. De coureurs bleken dit jaar een onafscheidelijk duo. "Maar aan de positieve kant heb ik er juist wel veel van geleerd. Al helemaal van Pierre, die nu weggaat. Het was speciaal om met hem te werken. Ik waardeer de dingen die hij voor mij en het team heeft bereikt."

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Volgend seizoen stapt Nyck de Vries in het zitje naast Tsunoda. Tsunoda heeft alleen nog maar Pierre Gasly als teamgenoot gehad in de Formule 1, dus deze verandering zal voor de coureur even wennen zijn. Maar op racegebied zijn de doelen voor volgend jaar al gesteld. "Ik heb een duidelijk doel voor volgend jaar. We gaan proberen om dat te behalen. Maar we komen volgend jaar zeker sterker terug", aldus Tsunoda tegenover F1.com.

Lees ook: Alpine-coureurs kijken verschillend terug op 2022-seizoen

Lees ook: Sebastian Vettel: Ik zal deze sport missen

Lees ook: Carlos Sainz: Moeten volgend seizoen sterker starten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden