Alpine-coureurs kijken verschillend terug op 2022-seizoen

alpine imola

Fernando Alonso heeft zijn carrière bij Alpine met een DNF afgesloten. Door vermoedelijk een waterlek heeft de Spanjaard de finish niet gehaald. Esteban Ocon is dat wel gelukt, en hij is zelfs in de punten geëinigd. Hij is blij met de afsluiting van zijn seizoen.

In stijl eindigt de laatste race van Alonso bij zijn huidige team. Er komt wederom een DNF achter zijn naam, door een probleem aan de auto. En daar heeft hij er dit seizoen nog niet genoeg van gehad: "We waren op gebied van betrouwbaarheid niet goed voorbereid. Dit is de zesde of zevende DNF." Wat hij vooral vervelend vindt, is dat het de meeste momenten lag aan een probleem met de auto. Hier heeft Alonso zelf tijdens de race amper invloed op gehad. "Ik ben teleurgesteld", besluit hij tegenover F1.com.

Nieuw hoofdstuk

Al geruime tijd is duidelijk dat Alonso niet meer op zijn plek zit binnen Alpine. Hij kan het niet goed vinden met Ocon en er komt maar geen einde aan de uitvalbeurten. Maar vanaf maandag is het zover voor Alonso. Zijn avontuur bij Alpine zit erop en hij gaat direct aan de slag bij Aston Martin. Daar is hij meer dan blij mee, en dat steekt hij niet onder stoelen of banken: "Het beste van vandaag, is dat het nu weer een dag minder is tot ik in groen ga rijden. Morgen gaan we aan dit avontuur beginnen, met het passen van de stoel en wat mensen ontmoeten. Dan gaan we op dinsdag de auto testen. Hopelijk wordt het ongeluk van dit jaar daarmee gecompenseerd."

Eind goed, al goed

Esteban Ocon heeft zijn seizoen wel op een positieve manier afgesloten. Hij is in de puten geëindigd, wat heeft bijgedragen aan het binnenhalen van de vierde plek in het constructeurskampioenschap. "Ik ben blij dat het jaar op deze manier geëindigd is. We hebben de vierde plek bij de constructeurs. Alle doelen die we onszelf hebben gesteld hebben we gehaald. Maar met een extra ronde hadden we Lando [Norris] nog kunnen pakken, hij had het zwaar op de mediums." Maar ook het gevecht met de inmiddels gepensioneerde Sebastian Vettel is er een die Ocon niet snel zal vergeten. Het was voor de Fransman nog wel even billenknijpen, want een DNF voor Vettel wilde hij niet op zijn geweten hebben. "Het was leuk om met Sebastian [Vettel] te strijden. Ik legde veel druk op mezelf. Ik wilde niet degene zijn die hem zou raken of zoiets tijdens zijn laatste race. Maar het verliep heel netjes, we gaven elkaar de ruimte", aldus Ocon.

Lees ook: Carlos Sainz: Moeten volgend seizoen sterker starten

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Abu Dhabi

Lees ook: Sergio Pérez over P3 in kampioenschap: Uiteindelijk moet ik blij zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden