Mick Schumacher neemt afscheid van Haas: Er begint een nieuw hoofdstuk

Mick Schumacher auto zondag Abu Dhabi

Mick Schumacher heeft na twee jaar afscheid genomen van Haas. De Duitse coureur heeft voor volgend jaar geen plek in de Formule 1, wat hij wel gaat doen is nog niet bekend. Voor de Haas coureur begint er een nieuw hoofdstuk.

Twee jaar geleden kwam Mick Schumacher, vanuit de Formule 2, naar de Formule 1. Hij kwam terecht bij het team van Haas, samen met Nikita Mazepin. Die laatstgenoemde moest na één seizoen al afscheid nemen. Ondanks dat Schumacher een slechte start van het seizoen had verliep zijn seizoen steeds beter. Toch was dat niet genoeg om zijn stoeltje te verzilveren. Zijn plek wordt overgenomen door Nico Hulkenberg, die na 3 jaar weer in de auto stapt. 

Incident met Latifi

Tijdens de race had Schumacher een incident met Nicholas Latifi. Schumacher tikte Latifi zacht aan, waarna beide coureurs spinde. Schumacher legt uit wat er gebeurde. "Het had niet veel veranderd als dat incident niet gebeurd was. Het is allemaal onderdeel ervan. De auto werkt gewoon niet, je kan niks zien. Hij ging een beetje wijd dus ik dacht ik pak dat gaatje, want ik kon hem niet meer zien. Daarna ging het fout", aldus Schumacher tegenover F1.com. Schumacher had tijdens zijn laatste race gehoopt op meer, maar door het gebrek aan pace is hij zestiende geworden. "We hadden gewoon geen pace tijdens de race. Tijdens de kwalificatie hadden we die pace wel, dus, hoopten we voor wat meer, maar helaas."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher)

"Er begint een nieuw hoofdstuk"

De twee jaar bij Haas verliepen voor Schumacher met ups en downs, iets wat hem een betere coureur heeft gemaakt. "We hebben wat grote ups en downs gehad, dat is ook onderdeel van mijn verhaal. Dat heeft me een andere en betere coureur gemaakt", vertelt de Duitse coureur. Ondanks dat zijn verhaal nu (tijdelijk) stopt in de Formule 1, laat hij wel doorschemeren dat er een nieuw hoofdstuk aan zit te komen. "Er zal binnenkort een nieuw hoofdstuk aanbreken voor mij en daar kijk ik erg naar uit."

Lees ook: Alfa Romeo heeft doel voor het seizoen bereikt

Lees ook: Rob van Someren en Rick Winkelman te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Pierre Gasly over tijd bij AlphaTauri: Genoten van het avontuur

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden