F1 aan Tafel: 'Bye bye Binotto'

door Anouk Ros
F1 aan Tafel 28 november

Nu het 2022-seizoen ten einde is, wordt er al gekeken naar de races die we in 2023 gaan zien. Ook is dit de tijd in de Formule 1 waar de teambazen van hun troon gestoten kunnen worden. En Daniel Ricciardo wordt derde coureur bij Red Bull Racing. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Alonso in groen

Deze aflevering te gast is Indy Dontje, coureur, 24 uur van Daytona winnaar en ondernemer. Het nieuwe avontuur van Fernando Alonso bij Aston Martin belooft veel goeds voor het team. Ook Dontje ziet het team volgend jaar wel goed presteren: "Ik verwacht daar wel veel van. Als je ook ziet wat Alonso bij Alpine heeft gedaan, en bij meerdere teams. De enige keer waar ik hem minder vond, was bij McLaren."

Drie keer Amerika

Daarbij schuift Jeroen Mul, coureur Lamborghini, host van F1 aan Tafel en technisch analist bij Grand Prix Radio, deze week aan. Nu het huidige seizoen tot een einde is gekomen, wordt er al gekeken naar de races die in 2023 op de planning staan. Mul weet wel waar hij het grootste feest verwacht: "Ik weet niet of het de beste race gaat worden, maar wat ongetwijfeld een spectaculaire show gaat worden, is Las Vegas. Ik ben vooral nieuwsgierig wat ze daar tevoorschijn gaan halen."

Nieuwe lading teambazen

Uiteraard is vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, Frans Verschuur, er ook weer bij. Verschillende teambazen hadden het zwaar te verduren dit jaar. Volgens Verschuur is het dan ook niet gek als we volgend seizoen wat andere gezichten aan de pitmuur zien. "Ik denk dat verse instroom wel goed is. Ik denk dat je daarin moet investeren. Ik denk dat er bij de Formule 2 wel teams zijn waar je iemand kunt weghalen."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden