Ferrari kondigt vertrek Mattia Binotto aan

door Anouk Ros
Mattia Binotto Abu Dhabi

Mattia Binotto is vanaf 31 december niet meer werkzaam als teambaas bij Scuderia Ferrari. Het besluit komt vanuit de Italiaan zelf, die zijn ontslag heeft ingediend. Het team is nu hard op zoek naar een nieuwe teambaas.

Niet alleen zijn functie als teambaas, maar de hele samenwerking met Ferrari wordt beëindigd. "Ik verlaat een bedrijf waar ik van hou, waar ik 28 jaar deel van heb uitgemaakt", zo begint Binotto. Met de vele strategische fouten die Ferrari dit jaar de kop hebben gekost, komt deze aankondiging niet als een verrassing. Binotto geeft zelf ook aan dat dit het juiste moment voor hem is om te vertrekken. "Ik denk dat het juist is om deze stap op dit moment te nemen, hoe moeilijk deze beslissing ook voor mij is geweest." In 2019 werd de Italiaan als teambaas aan de pitmuur van Ferrari gezet. Deze functie heeft hij vier jaar mogen vervullen. "Ik wil alle mensen van Gestione Sportiva bedanken die deze reis met mij hebben gedeeld, die bestond uit moeilijkheden maar ook uit grote voldoening."

Ferrari is dankbaar

Benedetto Vigna, bestuursvoorzitter van Ferrari, zegt het volgende over het vertrek van Binotto: "Ik wil Mattia bedanken voor zijn geweldige bijdragen in meer dan 28 jaar bij Ferrari, en in het bijzonder voor het terugbrengen van het team naar een competitieve positie in het afgelopen jaar." Ferrari startte dit Formle 1-seizoen sterk en had zelfs zicht op een van de kampioenschappen, maar later in het jaar heeft het team te veel punten laten liggen. "Iedereen hier bij de Scuderia en in de bredere Ferrari-gemeenschap wenst Mattia het allerbeste voor de toekomst", aldus Vinga.

De zoektocht naar een nieuwe teambaas is in volle gang. Naar verwachting wordt de nieuwe teambaas van Scuderia Ferrari in het nieuwe jaar bekend gemaakt. 

Lees ook: Helmut Marko verklaart verschil Verstappen en Pérez

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Bye bye Binotto'

Lees ook: Ross Brawn kondigt pensioen aan

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden