Ross Brawn kondigt pensioen aan

door Tim Koenders
RossBrawn

Ross Brawn, manager director van de Formule 1 sinds 2017, heeft zijn pensioen aangekondigd. Na 46 jaar in de autosport actief te zijn geweest is het nu tijd om van de sport te genieten als fan.

Ross Brawn loopt al jaren mee op de paddock. Hij was lang werkzaam bij de grotere teams binnen de sport. Brawn werkte voor teams als Benetton, Ferrari en Mercedes maar ook voor zijn eigen Brawn GP waarmee hij in 2009 kampioen werd. Toen Liberty Media de Formule 1 overnam kreeg de Engelsman een baan als Manager Director. Hij was de laatste jaren onder andere bezig met de nieuwe reglementen die begin van het jaar van toepassing werden.

Nieuwe reglementen

“Ik hield van alles wat ik in de laatste jaren gedaan heb. Ik heb veel geluk gehad met de kans die Liberty mij gegeven heeft. Voor mij is het nu het juiste moment om met pensioen te gaan.” Dat liet Brawn weten in zijn column op F1.com. “We hebben een groot deel van het werk gedaan. De nieuwe reglementen komen in 2026, dat is pas over vier jaar.”

Helmut Marko / Ross Brawn / 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

“Ik heb van bijna elke minuut in mijn 46-jarige carrière genoten en ik heb echt geluk gehad dat ik met veel geweldige teams, coureurs en mensen heb mogen werken.” Brawn zal vanaf volgend seizoen vooral vanuit huis toekijken. “Ik ga nu lekker thuis op de bank kijken en juichen als fan. De sport heeft nog een mooie toekomst voor zich.”

Lees ook: Red Bull Racing: Verstappen versus Pérez

Lees ook: 'Ross Brawn genoemd bij Ferrari'

Lees ook: Indy Dontje en Jeroen Mul te gast bij F1 aan Tafel

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden