'Ross Brawn genoemd bij Ferrari'

door Patrick Wuite
Ferrari test Abu Dhabi 2022

Ross Brawn wordt in verband gebracht met een terugkeer bij het team van Ferrari. Volgens La Stampa is de Brit de topkandidaat om Mattia Binotto, die zeer waarschijnlijk moet vertrekken, op te volgen. 

De positie van Mattia Binotto bij Ferrari staat onder zware druk. Al weken gaan er geluiden dat de teambaas van het steigerende paard ontslagen gaat worden. Binotto zelf is er rustig onder en denkt dat hij in 2023 nog de teambaas is, maar als we de Italiaanse media moeten geloven, is zijn tijd bij Ferrari bijna voorbij. Volgens La Gazzetta dello Sport moet Alfa Romeo-teamchef Fred Vasseur Binotto gaan opvolgen, maar als we La Stampa moeten geloven, zet Ferrari hoog in en willen ze dat Ross Brawn het team gaat leiden.

Ross Brawn Ferrari

Brawn, die de afgelopen jaren de sportieve baas was van de Formule 1, werkte tussen 1997 en 2006 bij Ferrari als technisch directeur en werd gezien als het brein achter de successen van Michael Schumacher. Samen vierden zij grootse successen en werden zij zes keer constructeurskampioen en vijf keer kampioen bij de coureurs. Na zijn periode bij Ferrari werkte Brawn nog bij Honda, Brawn GP en Mercedes, waar hij de grondlegger was van de successen van Mercedes en Lewis Hamilton. Of Brawn open staat voor de rol als teambaas van Ferrari valt nog te bezien. Onlangs gaf hij aan dat hij meer tijd wilde spenderen met zijn kleinkinderen en wilde hij wat meer gaan vissen en tuinieren. 

Lees ook: Geluiden rondom vertrek Binotto worden groter

Lees ook: FIA verbiedt technische innovaties Mercedes en Aston Martin

Lees ook: Indy Dontje en Jeroen Mul te gast in F1 aan Tafel

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden